cookie-og-privatlivspolitik
Traditionen tro her ved indgangen til et nyt år har vores borgmester John Brædder ordet.
Foto: Folketidende

Ugeavisen Guldborgsund

- Mod hos borgere og politikere

Borgmester John Brædder har ordet:




01. januar 2020 kl. 06:27 Af Manfred Sørensen

Annonce

Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber.

Sådan lød overskriften på vores plan strategi. I 2019 blev vores kommuneplan bygget ovenpå - en kommuneplan, som sætter retning for udviklingen de næste fire år. Planen er modig og ambitiøs. Den er i høj grad blevet lavet i et tæt samarbejde mellem borgere og politikere og mere end 500 borgere har direkte givet deres besyv med. Noget blev taget ud, da der ikke var opbakning til det, for eksempel. Gedser Ø og nyt industriområde ved indkørslen til Nykøbing. Arbejdspladser, uddannelse og deraf fastholdelse og ny bosætning er omdrejningspunkterne, hvis overordnede mål er, at Guldborgsund skal blive stærkere. Således der kan leveres mere kernevelfærd til alle os, der bor i Guldborgsund, hvilket i bund og grund er det som vores skattepenge skal bruges til. Men uden ambitioner og investeringer kan dette ikke realiseres.

For at realisere dette kræves mod både hos borgere og politikere. Mod til at se ting forandres, mod til at turde tænke nye tanke, samt ikke mindst tro på os selv. Hvis vi gør det sammen kan vi udvikle Guldborgsund til en endnu stærkere kommune.

Med 332 km kystlinje og noget af Danmarks smukkeste natur i Danmarks sydligste kommune (med allerflest solskinstimer) og med et areal på i alt 907 km2 er der god plads til at udvikle turisme, energirigtige produktioner og en bæredygtig økonomisk indtægtsgivende landbrugsproduktion. Beliggenheden mellem tre metropoler, hvor vi inden for 400 km kan servicere 12 millioner mennesker gør, at i takt med det nye Danmarkskort med bedre infrastruktur til og fra Sydhavsøerne skyder op, ja så er resten op til os. Vi har alle muligheder!

Politisk behandles mere end 1.000 sager årligt. Nogle fylder mere end andre. Lad mig nævne enkelte. Mindre portioner har fyldt meget, men er nu landet fornuftigt. Meget er sagt og skrevet - min konklusion er, at når vores borgere engagerer sig, ja så findes der også gode kompromisforslag. Alle kan ikke få ret, men for mig er det vigtige, at der blev lyttet. Sammenlægning af to skoler på Østrebro fyldte også meget, men jeg er overbevist om, at det bliver en succes. Også set i lyset af, at der med beslutningen følger massive investeringer med i hele området.

Digesagen, som nu har kørt i 30 år har fundet sin afslutning. Der er nu lagt op til dialog og vi skal have fundet løsninger, som alle kan se sig i, både hvad angår vedligehold og cykling.

Der har selvfølgelig været masser af politiske debatter om mange andre sager, men ovenstående tre har som enkeltsager nok fyldt mest. Alt i alt har 2019 været et godt år, hvor Guldborgsund har skabt flere arbejdspladser, fået flere i arbejde samt imagemæssigt rykket i positivt retning, hvilket er vigtigt.

Budget 2020 blev vedtaget af G, S, V, SF og Ø, mens DF stemte imod. Et budget, hvor der blev plads til at holde fast i de 90 millioner kroner, som blev tilført til driften til budget 2019 samt et rekordstort anlægsbudget på 170 millioner kroner, hvilket kun kunne lade sig gøre fordi vi grundet vores økonomiske politik nu har en langt stærkere økonomi end for år tilbage.

Mange fysiske tiltag vil blive sat i gang i 2020 - blandt andet skovbørnehave i Eskilstrup, autismecenter Nr. Vedby, ny skole i Øster Toreby, Campus, ny multihal, nyt hjerneskadecenter, havnefornyelse i Nykøbing og for ca. 500 millioner kroner nye boliger. Der er kæmpe interesse for at investere i vores kommune, hvilket er meget glædeligt, da det på sigt vil skabe mere vækst og velstand til os, der bor her.

Mit arbejdsår sluttede hos Jenny, som forleden fyldte 100 år Jenny bor på Solgården i Herritslev og er frisk som en havørn. Jenny havde mange ting på hjertet, men flere gange sagde Jenny: "Hvor er jeg dog glad for at bo her, det er sådan nogle søde medarbejdere". Det bekræfter mig endnu engang i, at Guldborgsund fungerer godt. Nuvel, der er ting vi kan gøre endnu bedre, hvilket både politikere og vores 5.000 medarbejdere dagligt arbejder for. Vi er til for borgerne, men hvor der er mennesker kan der ske fejl. Så husk at skulle I møde fejl og mangler, så hjælp os med at blive endnu bedre. Mmen gør det konstruktivt.

Mit nytårsønske for 2020 er først og fremmest en ny udligningsreform, hvor Guldborgsund bliver kompenseret for vores reelle udgiftsniveau, hvilket vi ikke gør i dag. Men også, at vi sammen udnytter den positive trend vi er inde i, og i fællesskab via stolthed og selvforståelse hæver os op over dem, som siger vi ikke kan, men beviser at på Sydhavsøerne kan vi hvad vi selv vil - hvis vi tør.

Godt nytår!

John Brædder,

borgmester



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce