cookie-og-privatlivspolitik
Billedet er fra sidste års succesrige byvandringsforetilling på Østerbro i Nykøbing, hvor det drejede sig om 1950'erne.
Billedet er fra sidste års succesrige byvandringsforetilling på Østerbro i Nykøbing, hvor det drejede sig om 1950'erne.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen

100.000 støttekroner til Ejegod Krøniker

Senere på året inviteres der til et par caféaftener, hvor der kan fortælles historier om området mellem Colbjørnsensvej, Strandboulevarden, Parkvej og Gaabensevej.
06. november 2019 kl. 09:13 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

På baggrund af at Folketingets Finansudvalg har tiltrådt Kulturministeriets indstilling om fordeling af udlodningspuljen til almennyttige kulturelle projekter, har Teatret Masken og Museum Lolland-Falster fået tilsagn om 100.000 kroner til Ejegod Krøniker.


Historien fortællesi en dramatisk kontekst

Formålet er at støtte almennyttige projekter med et kulturelt formål inden for områderne: Demokrati og menneskerettigheder, kulturbevaring, kulturforståelse og modstandsfolk fra 2. verdenskrig.

- Til foråret kan vi opleve vores egen både lokale og nationale kulturhistorie sat i en dramatisk kontekst. Det sker når Teatret Masken og Museum Lolland-Falster endnu engang inviterer til en dramatisk byvandring, denne gang omhandlende Ejegod området i 60'erne. Vi ønsker med projektet at fortælle vores lokale kulturarv på en oplysende, tankevækkende og stemningsfuld måde. Vi levendegør ikke bare historien, vi fortæller den i en dramatisk kontekst. Historien giver os en forståelse af hvordan verden hænger sammen, og hvordan vi selv er en del af det hele, lyder det fra teaterleder Hannah Karina Mikkelsen.

I 2018 havde Teatret Masken og Museum Lolland-Falster stor publikumssucces med Østerbro-fortællinger, hvor publikum fik historien om arbejderkvarteret i 50'erne på Østerbro.

I 2015 fortalte de to kulturinstitutioner om Danmarks besættelse og befrielse omkring Vandmøllepladsen og Staldgården. Nu er teatret altså nået til 60'erne, hvor blandt andet sygehuset og Fjordparken blev bygget.

Inspirationen til fortællingerne skal leveres af borgere der har levet i området mellem Colbjørnsensvej, Strandboulevarden, Parkvej og Gaabensevej, eller kendte nogen i området i 60'erne.

Sidder nogen inde med gode historier eller har lyst til at spille med i forestillingen, eller ligger nogen inde med effekter fra 60'erne og ønsker at overdrage dem til Museum Lolland-Falster, så kontakt venligst Teatret Masken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce