cookie-og-privatlivspolitik
Redaktør for Jul på Falster, Erik Berth (yderst til venstre), sammen med tre øvrige bidragsydere til årets udgave: Lise Wied Kirkegaard, der har skrevet om jægeren Bulder fra Søholt, Niels Christian Devantier, der har leveret en jernbanehistorie og Thorkild Buch, der skriver om besættelsestiden.
Redaktør for Jul på Falster, Erik Berth (yderst til venstre), sammen med tre øvrige bidragsydere til årets udgave: Lise Wied Kirkegaard, der har skrevet om jægeren Bulder fra Søholt, Niels Christian Devantier, der har leveret en jernbanehistorie og Thorkild Buch, der skriver om besættelsestiden.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

96 siders spændende hyggelæsning

Læs om Majbølles hellige kilde, OL i Moskva, Banko Carl og dinosaur i fjerde årgang af Jul på Lolland-Falster.
13. december 2018 kl. 10:18 Af Manfred Sørensen

Annonce

For fjerde gang har Folketidende-gruppen udsendt det traditionelle julehæfte Jul på Lolland-Falster. Hæftet blev ændret til at dække hele landsdelen i en bog efter 20 år med Jul på Falster.

Og man kommer også godt rundt i hele landsdelen i dette års udgave, der som sidste år er på 96 sider.

Forsiden er Majbølle Kirke og inde i bogen fortæller Keld Nielsen mere om kirken, der er bygget på en hellig kilde. Der er også en række postkort, der fortæller om Majbølle i gamle dage.

Ved siden af er der også en række konfirmationskort fra en konfirmation i Majbølle Kirke for præcist 100 år siden. Forhenværende provst Niels Roland gennemgår kortene og fortæller om konfirmationstanker dengang.

Nakskov-drengen Carl P. Christensen er bedre kendt som Banko-Carl. Efter mange år som underholder overalt i den danske provins oplevede han til sin store overraskelse at blive hovedperson i tre udsendelser på Danmarks Radio i den bedste sendetid. Han fortæller om i en høj alder pludselig at bliver portrætteret i medie, der ellers i mange år undgik den mere folkelige underholdning.

Bogens redaktør, Erik Berth, fortæller om oplevelser i et liv i sportens verden. Dette år med udgangspunkt i de olympiske lege i Moskva 1980. Han beretter også om historien om det 80 år gamle udskænkningssted Marinestuen i Nykøbing F.

Alle ved at Kong Christian stod ved højen mast. Men hvor voksede træet til den højen mast - faktisk i det nuværende Tyskland. Den historie får man også.

Den faste skribent Charlotte Knuth fortæller i år om de fascinerende dyr, dinosaurerne, som i en genskabt udgave har sat sit præg på Knuthenborg i år.
Man hører også om et liv i jernbanens tjeneste samt minder fra det fredelige Sydfalster under krigen.

Bogen kan købes på Folketidendes redaktioner, i boghandler og andre udsalgssteder. Prisen er uændret 125 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce