cookie-og-privatlivspolitik
Torsten Elsvor har siden 1984 været primus motor og formand for Den selvejende Institution Museum Polakkasernen.
Torsten Elsvor har siden 1984 været primus motor og formand for Den selvejende Institution Museum Polakkasernen.
Foto: Anders Knudsen

Ugeavisen Guldborgsund

Den brogede historie om roe-polakkerne

Redaktør Torsten Elsvor deler ud af sin store viden i Horreby Aftenhøjskole på onsdag.
06. januar 2020 kl. 08:45 Af Manfred Sørensen

Annonce

Som det første arrangement i det nye år har Horreby Aftenhøjskole inviteret redaktør Torsten Elsvor til en aften med beretningen om roepolakkernes brogede historie på Lolland-Falster.

Det foregår på Møllebakkeskolen i Horreby onsdag 8. januar klokken 19, hvor Elsvor fortæller historien om de polske roepigers og roekarles liv og virke, integration, den katolske tro, arbejdsforhold, flid og sparsommelighed i perioden 1893 til 1926.

Allerede i skolealderen fattede han interesse for de mange polske navne på Lolland-Falster, og på biblioteket gravede han historien om de polske roearbejdere frem. Siden gik det hele lidt i glemmebogen, indtil han først i 80'erne slog rod i Rødby-området som lokalredaktør på Folketidende og kom til at bo i nærheden af den forladte polske kaserne i Tågerup. Den var forfalden og nedrivningstruet, men efter en fredning lykkedes det at få den omdannet til et unikt museum.Torsten Elsvor har siden 1984 været primus motor og formand for Den selvejende Institution Museum Polakkasernen.

Han fortæller også om bevaringsarbejdet og driften, og undervejs i fortællingen støder vi ind i en ægte Tante Møhge.

Alle er velkomne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce