cookie-og-privatlivspolitik
Kræftens Bekæmpelses Lokaludvalg i Guldborgsund Kommune vil som altid være repræsenteret i Nykøbing centrum, der pyntes i lyserøde gevandter.
Kræftens Bekæmpelses Lokaludvalg i Guldborgsund Kommune vil som altid være repræsenteret i Nykøbing centrum, der pyntes i lyserøde gevandter.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Guldborgsund

En lørdag klædt i lyserødt

Nykøbing er med når Lyserød Lørdag for 12. gang rulles ud i hele landet. I 2018 var der Lyserød Lørdag i flere end 215 byer, og der blev indsamlet 4.75 millioner kroner.
04. oktober 2019 kl. 06:14 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Lørdag 5. oktober er dedikeret kampen mod brystkræft. Nykøbing lægger sig i den lyserøde sele for at skabe events, aktiviteter og opmærksomhed om brystkræftsagen.

- Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark med cirka 4.700 nye tilfælde pr. år. En ud af ni kvinder rammes af sygdommen, og det er baggrunden for, at vi sætter ekstra fokus på brystkræft den 5. oktober, siger Birgitte M. Hansen, fra Kræftens Bekæmpelses Lokaludvalg i Guldborgsund Kommune.

Nykøbing sætter fokus på og samler ind til brystkræftsagen med mange forskellige aktiviteter. Der er boder ved Jyske Bank og Teatret. Musik på Lille Torv med John Wismarch og De Farende Svende, og indimellem går Nykøbing Falster Garden rundt i den indre bydel, hvor man også kan finde Pandekagemanden. Allerede nu kan man støtte brysterne ved sat købe lodder, hvor vinderne offentliggøres lørdag ved lokaludvalgets bod ved teateret.

I sidste uge blev en NFH-spillertrøje solgt på auktion, og Kvickly stod bag et Støt brysterne-arrangement i Drachmann Loungen.

Begge steder gik indtægten til det gode formål. Søndag tilbød "Nordfalsters Vandregruppe Bevæg dig for livet" på en gåtur ved Corselitze for at sætte fokus på "Støt brysterne".

- Vi er meget taknemmelige over det engagement, vi møder fra Nykøbings erhvervsliv, foreninger og institutioner. Det er fantastisk at mærke en hel bys støtte og opbakning, og vi glæder os til at byde byens borgere velkommen til dette år Lyserød Lørdag. Vi opfordrer alle, uanset køn, etnicitet og alder til at tage familie, venner og kolleger under armen og deltage i aktiviteterne - og på den måde støtte sagen, lyder det fra lokalkomiteen.

I 2018 var der Lyserød Lørdag i flere end 215 byer og der blev indsamlet 4.75 millioner kroner ved fælles indsats fra frivillige og det lokale erhvervsliv. De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft indenfor forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce