cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing Slot var et kongeligt slot beliggende i Nykøbing Falster. Kun en ganske lille del af slottet eksisterer i dag som en ruin foran Nordisk Film Biografer Nykøbing.
Nykøbing Slot var et kongeligt slot beliggende i Nykøbing Falster. Kun en ganske lille del af slottet eksisterer i dag som en ruin foran Nordisk Film Biografer Nykøbing.
Foto: Arkiv

Ugeavisen

Er du også nysgerrig på byen?

Nykøbing Falster Turistforening har sørget for, at byen får en byvandringsquiz, som både lokale og gæster kan fornøje sig med til næste forår.
04. januar 2019 kl. 08:52 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Nykøbing har en spændende historie, og den vil man komme til at lære mere om på en ny byvandring, som nu er bestilt hos Freya Anduin, der har Historiespor.dk, og som har lavet quizzer til bl.a. Maribo og Det Sorte Geomuseum.

- Der er meget at tage fat i, og lige nu bugner boghylden af bøger om Nykøbing til at varme op på, forklarer Freya Anduin, som fortsætter:

- Og så skal jeg naturligvis lige have fat i lokalarkivet, stadsarkivet, museet osv. og se, om der er mere, jeg skal kigge på. Jeg ved i hvert fald, at der er en episode i byens retshistorie, som skal med. Den er simpelthen for god at lade ligge.

Det er Guldborgsund Kommunes Bosætning- og Turismepulje, som betaler størstedelen af udgiften, men der skal også skaffes sponsorer til bl.a. oversættelse til engelsk og tysk.

Begrundelsen er blandt andet, at Historiequizzen - eller den historiske byguide, om man vil - er et underholdende og innovativt koncept, der kan fremme dannelse og kulturhistorisk forståelse på en sjov og uforpligtende måde.

Hertil kan så tilføjes, at da quizzen bruges på mobiltelefonen, er den altid åben og klar til brug - hele året, hele døgnet.

- Det vil også blive til gavn for byens handlende, for butikkerne ligger jo stadig i bymidten, som de altid har gjort, og det er jo også der, historierne ligger. Forhåbentlig finder vi hurtigt sponsorerer til oversættelserne, så turisterne også kan quizze med så hurtigt som muligt. De kommer jo hele året, tilføjer hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce