cookie-og-privatlivspolitik
Stedet, hvor Einar Wolsing blev fundet død i 1950.
Stedet, hvor Einar Wolsing blev fundet død i 1950.
Foto: Ole Clifford

Ugeavisen Guldborgsund

Et lokalt og gådefuldt mysterium indleder årbog

Temaet for Kulturmindeforeningens årbog er arresthuse, fængsler og fanger.
12. november 2019 kl. 05:33 Af Manfred Sørensen

Annonce

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årbog i november, og i år er temaet arresthuse, fængsler og fanger.

Lidt utraditionelt for Kulturmindeforeningens udgivelse indledes læsningen med et lokalt og gådefuldt mysterium, som nogle nok vil nikke genkendende til.

Her er nemlig tale om Einar Wolsing, som på uforklarlig vis blev fundet død i 1950. Sagen er i den kommende udgivelse blevet til Kramnitze-mysteriet og genfortalt som "true crime" i spændingsromanens form af årets forfatter Ole Clifford.

Selv om historien er dramatiseret i fiktionens ånd, bygger den på grundig research og faktuelle data.

- I de sidste 5-10 år er krimigenren vokset i Danmark, og den ene spændingsroman efter den anden dukker op i boghandlerne. Og denne bølge ville Kulturmindeforeningen gerne være en del af, fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen og fortsætter:

- Mord og forbrydelser er for krimielskere altid et interessant emne, men også samfundsmæssigt pirrer forbrydelser de fleste menneskers nysgerrighed. Vi undrer os over, hvad ligger der bag, hvordan kunne det ske, og ikke mindst skyldsspørgsmålet - var det ham, var det hende?

Udover den indledende spændingsdel indeholder udgivelsen også fortællinger om lokale fangevogtere, fængselsbetjente, politi og landbetjente, som gennem historien har spillet en vigtig rolle for vores samfund og opfattelsen af rigtigt og forkert.

Årets forfatter, Ole Clifford, er bosiddende i Sakskøbing og har flere romaner bag sig om alt lige fra tempelriddere til 2. Verdenskrig. Det er første gang, den lokale forfatter skriver en af Kulturmindeforeningens udgivelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce