cookie-og-privatlivspolitik
To kendte Nykøbing F.-ansigter, Jens (tv) og Niels Broholt, slutter nu officielt et langt arbejdsliv med en reception på fredag fra klokken 12 til 16 i Colour Plus på Skovalléen 48.
To kendte Nykøbing F.-ansigter, Jens (tv) og Niels Broholt, slutter nu officielt et langt arbejdsliv med en reception på fredag fra klokken 12 til 16 i Colour Plus på Skovalléen 48.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen Guldborgsund

Farvel til Broholt-brødrene

Et arbejdsliv på tilsammen 85 år i male- og gulvbelængninsbranchen er ved sin afslutning for Jens og Niels Broholt.
19. december 2019 kl. 05:59 Af Manfred Sørensen

Annonce

Det startede som knægte i morfars malerbutik, Allan C. Hansen i Vendersgade, tilbage i 1960'erne, hvor først Jens Broholt og så sidenhen også lillebror Niels kom til og hjalp med blandt andet at sætte klistermærker på malerbøtterne og køre varer ud til kunderne.


Kulør gi'r humør

Men det stod ikke ligefrem i stjernerne, at Jens Broholt som 20-årig i maj 1972 skulle starte i firmaet og allerede året efter fik langt mere ansvaret, da morfar Carl Allan Hansen, blev syg.

- Jeg husker faktisk sloganet fra dengang. Det var nemlig "Kulør gi'r humør", erindrer Jens Broholt, og fortæller videre:

- Det var en helt anden tid dengang. Der var måske hele ti farvehandlere i Nykøbing, og udover private har vi også malermestre som faste kunder, fortæller Jens Broholt.

I 1977 bliver Jens Broholt så indehaver af Allan C. Hansen, og i 1981 bliver lillebror Niels så ansat i firmaet efter at have haft en række andre jobs.

Kerneydelserne er salg af maling, tapet og gulvbelægning.

Der kommer så rullegardiner og persienner til og firmaet får opbygget en stor kundekreds og duoen Jens og Niels lægger sammen lagt masser af gulve i hjemmene på Falster.

- I 1980'erne udvikler tingene sig. Byggemarkederne kommer til og sælger maling, så vi måtte selvfølgelig tilpasse os gennem årene, hvilket heldigvis lykkedes. Og Niels og jeg har alle de år haft et godt og sammentømret samarbejde, understreger Jens.

I 2011 kommer Jakob Mikkelsen fra det daværende Sadolin på Skovalléen (nu Colour Plus) med tilbud om at overtage Allan C. Hansen, der dengang var i Colorama-kæden, og lave et generationsskifte.

Det lykkedes på bedste vis, aktiviteterne blev samlet på Skovalléen, og medarbejderne fra Vendersgade-forretningen rykkede med.

- Det var helt klart Jakobs fortjeneste, lyder det fra Jens.

Her fortsatte Jens og Niels så deres arbejdsliv, som dog nu er ved at nærme sig en afslutning. Jens er stoppet, mens Niels fortsætter med nogle ad hoc-opgaver indtil engang i slutningen af det kommende år.

Fredag 20. december vil der blive en afskedsreception for dem begge i Colour Plus på Skovalléen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce