cookie-og-privatlivspolitik
Andelen af ældre, der bliver vaccineret mod influenza, er steget på Sjælland.
Andelen af ældre, der bliver vaccineret mod influenza, er steget på Sjælland.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Flere ældre får et stik

Andelen af ældre på +65 år, der bliver vaccineret mod influenza, er steget på Sjælland, men Sundhedsstyrelsen anbefaler endnu flere at blive vaccineret.
22. december 2019 kl. 08:43 Af Henning Kørvel

Annonce

Flere og flere ældre på Sjælland opsøger de lokale vaccinationssteder, når influenzasæsonen sætter ind, og andelen der lader sig vaccinere på Syd- og Vestsjælland, er således gået frem fra 42 procent i 2015/2016 til 49 procent i år.

Folk på +65 år og personer med kroniske sygdomme har i dag adgang til gratis influenzavaccination, og Sundhedsstyrelsen anbefaler disse grupper at få vaccinationen.

- For de fleste er influenza forholdsvis fredelig, men hvis man tilhører en af de grupper, vi anbefaler bliver vaccineret, er det, fordi man er i en særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, som for nogle mennesker endda kan blive livstruende, siger Miriam Colstrup Sommer, læge i Sundhedsstyrelsen og fortsætter:L

- Derfor er det rigtig godt at se, at flere ældre på Sjælland får vaccination, og at vi generelt ser en stigning i vaccinationstilslutningerr landet over, men vi skal arbejde på, at stadig flere tager imod tilbuddet.

For Flemming Hansen, 78 år, Sorø ligger influenzavaccinationen hvert år som en fast aftale i hans kalender og har gjort det i de seneste 15 år.

- Jeg får vaccinationen hvet år for at være på den sikre side. Jeg har det sådan, at selvom jeg mentalt har det godt, lever sundt og dyrker motion, modvirker det jo ikke smitte, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce