cookie-og-privatlivspolitik
Juletoget med sine gamle julepyntede vogne er vaskeægte nostalgi. I år kører det fra Nykøbing F. Station lørdag 7. december klokken 12.45.
Juletoget med sine gamle julepyntede vogne er vaskeægte nostalgi. I år kører det fra Nykøbing F. Station lørdag 7. december klokken 12.45.
Foto: Ingrid Riis

Ugeavisen Guldborgsund

Fløjter afgang til hygge

Ugeavisens og Museumsbanens juletog kører lørdag 7. december.
26. november 2019 kl. 07:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

En god juletradition skal man bestemt ikke lave om på - og da slet ikke, når det drejer sig om Ugeavisens og Museumsbanens juletog fra Nykøbing til Bandholm tur/retur.

Det hyggelige og traditionsrige tog fløjter da også til afgang fra Nykøbing F. Station igen i år. Det sker lørdag 7. december klokken 12.45.

På sin nostalgiske tur optager det rejsende fra Øster Toreby klokken 12.48. På turen mellem Nykøbing og Maribo trækkes vognene af Lollandsbanens gamle diesellokomotiv "Kanariefuglen" fra 1934.


Kul og damp fra Maribo

I Maribo overtager Museumsbanens flotte damplokomotiv så toget til den videre tur til Bandholm. Undervejs vil der i udflugtsvognen være salg af kaffe mv. På Bandholm Station er der ca. 1 times ophold, hvor der sælges gløgg og julekager, ligesom det er muligt at købe nyfældede juletræer, der så medtages retur i togets pakvogn. I anledning af Bandholmbanens 150-års jubilæum 2. november, er der udgivet et hæfte, der fortæller om banens og tilknyttede aktiviteters historie. Dette vil også være til salg i toget og på stationen.

- Da der plejer at være en masse søde børn med toget, har julemanden lovet at gøre alt for også at nå at køre med på noget af turen, afslører Arne Jørgensen fra Museumsbanen.

Toget er tilbage i Nykøbing klokken 16.40.

Det anbefales at man køber billetter i forsalg påwww. museumsbanen.dk "arrangementer" og eventuelle resterende billetter sælges ved toget. Billetprisen er for voksne 160 kroner og for børn fra 4 til og med11 år 80 kroner, mens børn under 4 år kommer med for 25 kroner.

Også dagen efter, søndag 8. december kommer der gang i kedelerne på det skønne juledamptog - men her kun fra Maribo til Bandholm. Om denne tur kan man læse mere om på www.museumsbanen.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce