cookie-og-privatlivspolitik
Hvert år oplever mange bilister at blive låst ude af egen bil. Det kan skyldes et øjebliks ubetænksomhed, men det kan også skyldes teknik, der driller
Hvert år oplever mange bilister at blive låst ude af egen bil. Det kan skyldes et øjebliks ubetænksomhed, men det kan også skyldes teknik, der driller
Foto: SOS Dansk Autohjælp

Ugeavisen

Forberedelser der betaler sig

Sommerferien er i fuld gang, og hvad enten den byder på bilferie inden for Danmarks grænser eller i udlandet, kan det godt betale sig at gøre sig nogle forberedelser. SOS Dansk Autohjælp kender til de typiske udfordringer på kør-selv-ferien og giver her tre gode råd til at undgå dem.
10. juli 2019 kl. 07:57 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

SOS Dansk Autohjælp kender til de typiske udfordringer på kør-selv-ferien og giver her tre gode råd til at undgå dem.

De færreste ønsker sig en lang køretur i en ophedet bil, men alligevel glemmer mange bilister at tjekke op på airconditionanlæggets tilstand og vedligeholde det.


Tjek din aircon

- Det er ærgerligt at sidde i Sydfrankrig i 35 graders varme uden aircondition. Derfor anbefaler vi, at det bliver gået igennem, før sommeren rigtig sætter ind. De fleste skader på anlæggene sker jo nu, hvor de begynder at arbejde mere på grund af højere temperaturer, fortæller senior specialist hos SOS Dansk Autohjælp, Bo Olesen, og tilføjer:

- Vi oplever ofte problemer med dårlig lugt i kabinen. Det skyldes stort set altid manglende service. Når anlægget ikke bliver serviceret, stopper rør og filtre til, og det begynder at lugte inde i bilen.

Hvert år oplever mange bilister at blive låst ude af egen bil. Det kan skyldes et øjebliks ubetænksomhed, men det kan også skyldes teknik, der driller.

- Mange nyere biler har en knap på fjernbetjeningen, som kun låser bagklappen op. Derfor ser vi ofte, at man lige smider jakken i bagagerummet, med nøglen i, og smækker klappen. Det kan også være bilens sikkerhedssystem, som gør, at bilen låser automatisk i nogle situationer, uden at bilejeren er klar over det. Uanset hvad er det en rigtig uheldig situation at stå i på ferien. Derfor råder vi til, at begge forældre eksempelvis har en nøgle på sig, når familien er på ferie, siger Bo Olesen.


Når der skal tankes

Går turen sydpå er det særligt vigtigt at være opmærksom, når bilen skal tankes.

Fejltankninger er et hyppigt set problem, som man selv kan gøre en indsats for at undgå.

Vejhjælpen råder til, at man er særligt opmærksom på udenlandske tankstationer og får dobbelttjekket, om det er det rigtige brændstof, man skal til at fylde på bilen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce