cookie-og-privatlivspolitik
To unge familier på i alt otte cykelglade udskiftede forleden den franske hedebølge og tog i stedet  på Tour de Danemark.
To unge familier på i alt otte cykelglade udskiftede forleden den franske hedebølge og tog i stedet på Tour de Danemark.
Foto: Jan Egelund

Ugeavisen Guldborgsund

Fransk visit i det sydfalsterske

De høje Alper var for to franske familier blevet skiftet ud med Tour de Danemark, hvor turen blandt andet også gik til Gedesby og omegn.
22. august 2019 kl. 06:23 Af Manfred Sørensen

Annonce

Sydfalster er jo som bekendt et særdeles populært feriemål for masser af udlændinge.

Det gælder også for franskmænd, blandt andet to unge familier på i alt otte cykelglade, der forleden udskiftede den franske hedebølge, der i stedet tog på Tour de Danemark.

De franske gæster, der til hverdag er bosiddende i De høje Alper mellem vinter OL-byerne Grenoble og Albertville, lagde ud i Jylland, med første pitstop i Ringkøbing og cyklede så derpå i passende dagsetaper turen op langs Vestkysten til Skagen.

Men også Fyn og øerne skulle naturligvis besøges - blandt andet Fåborg, Odense, Langeland, Spodsbjerg-Tårs, Lolland (Dodekalitten) - for så at kigge indenfor hos Lars og Kirsten Egelund på Fællesdigevej 41 på Gedesby Strand, fra deres teltlejr på Sildestrup Camping. 

- Dagen her i Gedesby gik med god mad og snak om deres oplevelser rundt omkring i Danmark, men også med en tur rundt helt hernede i landets sydlige udkant - med udgangspunkt i: Fra Gedser til Skagen, det kendes på smagen..., fortæller Lars Egelund, der er freelance journalist og fotograf samt pensioneret gymnasielektor.

De fik smagt varmrøget laks fra Røgeriet på Gedser Havn, besøgt Sydstenen og Redningsstationen på Havnen, hvor Ole viste rundt.

Selvfølgelig fik de også badet i Østersøen, for når man kommer fra bjerge, er havet en gulerod, også selvom det koster cykelkilometer i benene.

Og franskmænd er forøvrigt helt på det rene med, at Le Tour 2021 skal starte i Copenhague, med de tre indledende runder i Danemark og henover den bro, Storebælt, som netop franske ingeniører stod fadder til.

De kender selvfølgelig både Bjarne Riis og Fuglsang, og har stor respekt for de danske vandbærere, der hjalp deres store cykelhelt Alaphilippe til at køre i gult i mange etaper i årets Tour de France.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce