cookie-og-privatlivspolitik
Ved koncerten i Nykøbing F. Hallen er Michael Carøe i front som syngende crooner-konferencier.
Ved koncerten i Nykøbing F. Hallen er Michael Carøe i front som syngende crooner-konferencier.
Foto: tajmer.dk

Ugeavisen

Fylder kommunen med musik

Crooneren Michael Carøe guider publikum gennem familiekoncert med Copenhagen Phil.
22. oktober 2018 kl. 08:37 Af Manfred Sørensen

Annonce
FAKTA

Copenhagen Phil - Sjællands Symfoniorkesters 70 musikere strømmer til Guldborgsund Kommune i oktober for at fylde lokalområdet med musik i samarbejde med Ensemble Storstrøm.

Folk kan blandt andet møde musikerne på Nykøbing Falster Sygehus, dag- og plejecentre og uddannelsessteder. Det hele kulminerer med en familiekoncert i Nykøbing F. Hallerne 27. oktober med Michael Carøe som crooner-konferencier.

- Det er ikke hver dag, at et 70 mand stort symfoniorkester indtager scenen i Nykøbing F. Hallerne og spiller en festlig familiekoncert - oven i købet med 200 lokale børne-korsangere, Ensemble Storstrøm og Michael Carøe i front som syngende crooner-konferencier. Men lørdag 27. oktober er hele familien inviteret til én af årets helt store koncertoplevelser, siger formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget, Martin Lohse, som med symfonikoncerten og de øvrige musikarrangementer i dagene op til ser en vigtig understøttelse af kommunens kulturudbud.

- Når Copenhagen Phil og Ensemble Storstrøm i uge 43 tager rundt og spiller for unge og gamle i kommunen, er det en berigelse af kommunens borgere på kulturområdet, uddyber Martin Lohse.

- Arrangementerne sikrer vores målsætning om, at borgerne skal kunne opleve kommunens mangfoldige kulturliv som en del af hverdagen uden nødvendigvis selv at være opsøgende. Med arrangementet "Et Symfoniorkester kommer til Guldborgsund" kommer kulturen simpelthen ud til borgerne - både børn og unge, indlagte på hospitalet, erhvervslivet, familier og bedsteforældre.

27. oktober kan publikum nyde tonerne fra nogle af alle tiders største klassiske værker, når Carøe guider publikum igennem musikken, der blandt andet byder på filmkomponisten over dem alle, John Williams, og hans tema fra "Star Wars". Men også Sjostakovitj' Jazz Suite og tangotoner af Piazzolla er på programmet - foruden de mange lokale børn, der inviterer publikum til fællessang og synger for på et par kendte danske sange. Og naturligvis tager Michael Carøe publikum med ind i sit crooner-univers, når han synger "My Way" og "Cry me a river".

På dirigentpodiet står den svenske dirigent Christoffer Nobin. Han har tidligere stået i spidsen for London Symphony Orchestra, Deutsche Kammerphilharmonie og DR SymfoniOrkestret.

I ugen op til koncerten har orkestrets mange musikere sammen med Ensemble Storstrøm sørget for at lade musikken lyde på udvalgte specialskoler, på Nykøbing Falster Sygehus, en række dag- og plejecentre og Erhvervsakademi Sjælland.

Koncerten "Et symfoniorkester kommer til Guldborgsund" bliver til i samarbejde med Ensemble Storstrøm og med støtte fra Guldborgsund Kommune.

Find billetter på https://www.guldborgsund.dk/symfoni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce