cookie-og-privatlivspolitik
Ens sundhedsplejerske kan indstille til en gratis startpakke fra Mødrehjælpen. Den indeholder blandt andet et skønt hjemmesyet tæppe.
Ens sundhedsplejerske kan indstille til en gratis startpakke fra Mødrehjælpen. Den indeholder blandt andet et skønt hjemmesyet tæppe.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Her er der hjælp at hente ...

Mødrehjælpen i Slotsgade, Nykøbing er klar med initiativer som baby-startpakker, babyshower-pakker og Den Rullende Kagemand.
10. maj 2019 kl. 09:34 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Der er ekstra travlhed at spore hos Mødrehjælpen i Slotsgade for tiden.

Mange er ved at rydde op i børnenes tøj for at gøre klar til forår og sommer, og det giver ekstra donationer til Mødrehjælpen.

Her står frivillige klar til at tage i mod, vaske, stryge og gøre klar til salg i butikken.

Butikken modtager også gerne sko, udstyr, senge, legetøj - og meget gerne klapvogne og barnevogne, som der er stor mangel på.

- Vi kører med størrelserne fra nyfødt til størrelse 116, og alt vi modtager sorteres og ordnes. Herefter sælges det billigt i butikken, og en del af overskuddet går til aktiviteter for de familier, hvor pengene kan være lidt små. Vi tilbyder blandt andet Den Rullende Kagemand, og så arrangerer vi sommertur til Knuthenborg og i sensommeren til Legejunglen, fortæller Jytte Harting, frivillig.


Den Rullende Kagemand

Den Rullende Kagemand er et fødselsdagstilbud til børn, der fylder mellem 3 og 12 år, i sårbare familier. 

Formålet er at give alle børn muligheden for at fejre deres fødselsdag på samme måde, som deres kammerater i skolen, børnehaven eller dagplejen.

- Den Rullende Kagemand, der består af en fødselsdagspakke med mad, drikke, pynt, en fødselsdagsgave til 200 kroner og selvfølgelig kagemand, som Kvickly i Nykøbing er så sød at sponsere.

Man kan finde et ansøgningsskema på vores hjemmeside under Lokalforening Nykøbing F., men man er også velkommen til at komme ind og hente et ansøgningsskema i butikken, hvor det også afleveres, fortæller Jytte Harting.


Baby-startpakke

Ud over muligheden for en fødselsdag, kan man via sin sundhedsplejerske blive indstillet til en gratis startpakke, når der er kommet en lille ny i familien.

- I den pakke er der lidt forskelligt tøj, et fint patchwork-tæppe, som frivillige syr til Mødrehjælpen og så et gavekort på 75 kroner, som kan omsættes i butikken, tilføjer hun, og nævner slutteligt:

- Husk nu, at man er velkommen til at komme ind til os, hvis man skal amme eller har en lille, der skal skiftes. Der står en ammestol nede bagved, så man kan sidde uforstyrret. Vi har også mikroovn, hvis der er mælk, der skal lunes. Og så vil vi altså også hellere en gerne hjælpe fædrene - vi er ikke kun for mødrene...KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce