cookie-og-privatlivspolitik
Joan Hansen drømmer om at arbejde som socialrådgiver inden for Kriminalforsorgen.
Joan Hansen drømmer om at arbejde som socialrådgiver inden for Kriminalforsorgen.
Foto: VUC Storstrøm

Ugeavisen Guldborgsund

Her er en hurtig billet til videre uddannelse

VUC Storstrøm tilbyder en 1-årig hf-uddannelsespakke, som er målrettet dig, der gerne vil være pædagog, socialrådgiver, ergoterapeut, bioanalytiker eller sygeplejerske, men som mangler de nødvendige fag for at komme ind på uddannelsen.
06. januar 2020 kl. 06:49 Af Manfred Sørensen

Annonce

35-årige Joan Hansen valgte uddannelsespakken for socialrådgiver på VUC Storstrøm og er i dag i gang med sit videre forløb på Absalon.

- For mig har denne løsning været meget overskuelig og en rigtig god mulighed. Man kan kalde det billetten til videre uddannelse for de der har været ude at lave noget andet, lyder det fra Joan Hansen .

Joan har arbejdet som salgskonsulent i 10 år, men på grund af helbredsmæssige årsager blev hun nødt til at skifte retning. Hun blev tilbudt revalidering grundet dårlig ryg, og fik derved en ny chance for uddannelse. Hun vidste, hun gerne ville være socialrådgiver og begyndte derfor at kigge i en ny retning:

- Jeg drømmer om at arbejde som socialrådgiver inden for Kriminalforsorgen. Der findes som regel en vej tilbage for de der er kommet ud på et sidespor. Jeg vil rigtig gerne hjælpe disse mennesker med at bryde gamle mønstre og hjælpe dem med at blive bedre mennesker, fortæller hun.


Et pusterum fra hverdagen

Da Joan var i gang med hf-uddannelsespakken på VUC Storstrøm løb hun ind i en meget hård periode af sit liv, hvor hun fik konstateret brystkræft. Ud over sygdomsforløbet, er Joan alenemor og var startet ny uddannelse på det tidspunkt. Hun blev mødt af stor forståelse fra lærere og vejledere på skolen, og det har gjort, at skolen for hende blev et pusterum fra hverdagen:

- Hvis ikke jeg havde haft skolen, havde jeg nok kastet håndklædet i ringen. Når jeg er her, er jeg ikke syg, men studerende, understreger hun.

Det har været vigtigt for Joan at se positivt på sit sygdomsforløb:

- Selvom ting er uretfærdige, er det om at tage den rigtige hat på. Jeg anskuer det hele fra en positiv vinkel og vil gerne være en inspirationskilde for andre, der rammer ind i det samme, siger Joan.

Hun blev færdig med uddannelsespakken på VUC Storstrøm i sommeren 2019 og læser nu til socialrådgiver på Professionshøjskolen Absalon, hvor hun forventer at afslutte i 2023.

- VUC Storstrøm er et sted, hvor der er plads til alle, og det er helt ok, at man har noget med i bagagen. Ud over det faglige, gav det rigtig meget at møde ligesindede. Der var et super godt sammenhold i klassen, og vi var rigtig gode til at passe på hinanden, slutter Joan.


Fakta

Hf-uddannelsespakker er sammensat af hf-enkeltfag. Du kan via kvote 2 søge ind uden en hel gymnasial uddannelse.

Du kan på VUC Storstrøm starte på en uddannelsespakke til januar og august 2020.

Kontakt studievejledningen for at høre mere om mulighederne: https://www.vucstor.dk/studievejledning/tilmelding/
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce