cookie-og-privatlivspolitik
For at bruge de to tjenester skal du blot være bosat i Guldborgsund Kommune og være oprettet som låner.
For at bruge de to tjenester skal du blot være bosat i Guldborgsund Kommune og være oprettet som låner.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen Guldborgsund

Julegaver til dig fra bibliotekerne

Lydbøgerne har da i den grad også vundet indpas hos lånerne og Guldborgsund-bibliotekerne oplever generelt en stigning i både antallet af udlån og brugere på eReolen.
02. december 2019 kl. 09:31 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

December lurer lige om hjørnet og Guldborgsund-bibliotekerne har i år en helt særlig juleoverraskelse til dig. For første gang slipper biblioteket nemlig eReolen og Filmstriben løs. Dvs. at du får ubegrænset brug af lydbøger, e-bøger og streamede film i hele december måned via bibliotekets abonnement på de to tjenester. Normalt kan brugerne låne fem e-bøger og fem lydbøger om måneden samt otte film om måneden på Filmstriben - dog max to film om ugen.

- Vi oplever rigtig stor interesse og efterspørgsel på de to tjenester og derfor vil vi gerne teste vores brugeres behov for flere udlån på både eReolen og Filmstriben, fortæller assisterende leder Sonja Christina Rasmussen, der tilføjer, at også eReolens tjeneste til børn, eReolen Go! er med i julegaven.

Lydbøgerne har da i den grad også vundet indpas hos lånerne og Guldborgsund-bibliotekerne oplever generelt en stigning i både antallet af udlån og brugere på eReolen.

På landsplan er udlån på eReolen steget med 26 procent fra 2017 til 2018 og i Guldborgsund Kommune er tallet hele 28,5 procent. Tallet for 2019 har da også allerede oversteget udlånstallet fra 2018 og forventes derved at tage et gevaldigt nøk opad.

Også bibliotekernes filmtjeneste Filmstriben, hvor man for eksempel både kan se spillefilm, dokumentarfilm og serier er meget populær blandt brugerne.

Tjenesten fungerer foruden på pc, smartphone og tablets også via Apple-tv og Chromecast, så du kan se film og serier direkte på dit tv.

- Filmstriben har virkelig meget forskelligt at byde på lige fra standup med Anders Matthesen i "Anden på coke" til film som "Van Gogh -ved evighedens port", den danske film "I krig og fred", klassikeren "The doors" og Oscarvindende film som "The Hateful Eight" og "Dallas Buyers Club". Derudover er det en oplagt mulighed til at "binge" serier, da der ikke er noget loft i december og i december er det jo fx oplagt at sætte julekalenderen "Theo og Den Magiske Talisman" på til børnene, fortæller Anders Peetz-Schou Nielsen, som er ansvarlig for e-ressourcerne på Guldborgsund-bibliotekerne.

Du kan læse mere om, hvordan du kommer i gang med både eReolen og Filmstriben på guldbib.dk.

Du er også meget velkommen til at kigge forbi dit lokale bibliotek, hvor personalet meget gerne hjælper dig i gang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce