cookie-og-privatlivspolitik
Jonas Bengtsson debuterede med romanen Aminas Breve i 2005, som han vandt BG Banks Debutantpris for. Siden har han udgivet romanerne Submarino og Et Eventyr.
Jonas Bengtsson debuterede med romanen Aminas Breve i 2005, som han vandt BG Banks Debutantpris for. Siden har han udgivet romanerne Submarino og Et Eventyr.
Foto: Peter Kirkeskov Rasmussen

Ugeavisen Guldborgsund

Kendt forfatter indtager Nykøbing

Jonas T. Bengtsson besøger Nykøbing i uge 12 i forbindelse med kampagnen Hvem er Danmark?
23. januar 2019 kl. 10:02 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce
FAKTA

Inden længe drager forfatter Jonas T. Bengtsson ligesom 19 andre forfattere ud for at opdage nye byer, finde inspiration og skrive ny litteratur om Danmark.

Dansk Forfatterforening indleder nemlig så småt sin nationale læse- og skrive kampagne Hvem er Danmark? og har netop offentliggjort, hvilke forfattere der indtager de tyve forskellige byer, der er med i projektet.

Det bliver den prisvindende forfatter Jonas T. Bengtsson, der blandt andet er kendt for romanerne "Aminas breve" og "Submarino", der begge er filmatiserede og den stærke roman "Sus" fra 2017, som kommer til Nykøbing i uge 12.

Forfatteren skal i løbet af den uge, han opholder sig i byen, møde de lokale borgere og opdage og opleve byen for til sidst at skrive en tekst om lokalområdet.

Teksten bliver til sommer trykt i lokalavisen, og efter sommer vender Jonas T. Bengtsson igen tilbage til Nykøbing, når Guldborgsund-bibliotekerne byder på et spændende arrangement med forfatteren.

- Vi glæder os rigtig meget til at være med i kampagnen Hvem er Danmark? og til at få besøg af forfatteren Jonas T. Bengtsson. Han er som bekendt en forfatter, der forstår at skildre de liv, der leves i de hårdeste og mest udsatte miljøer, men dog altid med et fokus på den menneskelighed, der bor i os alle og det bliver spændende at læse hans skildring af vores lokalområde, siger bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær, der er en af de lokale tovholdere på kampagnen.

De 20 udvalgte danske forfattere vil på deres færd gå i nysgerrig dialog med lokalsamfundet for at få området helt ind under huden, når de hver især skal skrive deres tekst. Tilsammen danner de 20 nye fortællinger et litterært Danmarkskort.

Det litterære danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum 2019 med en sceneevent.


Forfatter-workshop

Nordea-Fonden har støttet Hvem er Danmark? med 2.3 millioner - et historisk stort støttebeløb for Dansk Forfatterforening.

Det betyder blandt andet, at over 500 skoleelever fordelt over hele landet nu får mulighed for at deltage i en skriveworkshop, hvor etablerede og anerkendte forfattere underviser.

Eleverne får også en chance for selv at skrive en tekst og deltage i en national skrivekonkurrence.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce