cookie-og-privatlivspolitik
Melissa fra Toreby er under uddannelse til ernæringsassistent på CELF. Hun har taget imod udfordringen om at deltage i Skills, netop for at udfordre sig selv med en stor opgave, hvor hun skal have styr på mange ting. Hun skal blandt andet have 17 opskrifter i hovedet, så det gælder om at holde tungen lige i munden.
Melissa fra Toreby er under uddannelse til ernæringsassistent på CELF. Hun har taget imod udfordringen om at deltage i Skills, netop for at udfordre sig selv med en stor opgave, hvor hun skal have styr på mange ting. Hun skal blandt andet have 17 opskrifter i hovedet, så det gælder om at holde tungen lige i munden.
Foto: Privat

Ugeavisen

Klar til DM i skills i Næstved

Fire lærlinge fra CELF og to elever fra SOSU håber på god opbakning til DM i Skills for erhvervsskoleelever, der finder sted i Næstved.
03. april 2019 kl. 10:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

Både hos SOSU og på CELF i Nykøbing kan man for tiden finde elever, der arbejder længe efter skoletid. De har travlt med at forberede sig til det kommende DM i Skills.

4. til 6. april skal de kæmpe i deres fag mod andre lærlinge fra hele Danmark. Her gælder det ikke kun om at være dygtig til sit fag, men også om at være god til at kunne arbejde under tidspres med publikum på.


Håber på opbakning

Et fælles ønske hos de seks lokale Skills-deltagere er, udover at klare sig godt, at de får opbakning fra tilskuerne. Det har de en god chance for denne gang, da DM i Skills i afholdes lokalt i Arena Næstved.

Fra CELF i Nykøbing er der fire lærlinge der stiller op i fire meget forskellige fag. Ernæringsassistent Melissa Bæhrenz Schou Olsen fra Toreby, automatiktekniker Niclas Lüdiksen fra Næstved, kok Christoffer Mitteldorf fra Nakskov og elektriker Jonas Thrane Bendt fra Skibby.

Fra SOSU i Nykøbing deltager to social- og sundhedsassistentelever, Simone Hansen fra Nakskov og Nicoline Madsen Conradsen Ravnholt fra Nykøbing.


En god reklame

På de lokale uddannelsesinstitutioner er de glade og stolte over, at kunne sende elever afsted til DM i Skills. De dygtige elever er en god reklame, både for de virksomheder de arbejder i, og de skoler de kommer fra.

- Skillsmesterskaberne giver os god mulighed for at præsentere bredden i vores fag, fortæller Anne Yde Hansen, konstitueret direktør for SOSU Nykøbing F.. På SOSU-scenen til DM i Skills kan publikum opleve, hvordan en social- og sundhedsassistent (SSA) kan arbejde med opgaver både på sygehuse, i psykiatrien og i hjemmeplejen.

- Vi er meget glade for vores dygtige elever. Vi dyrker talenterne, for det er med til at inspirere eleverne, så vi får et højt niveau på vores uddannelser, forklarer direktør på CELF, Søren Vikkelsø.

Han har været med til DM i Skills i mange år og er udover at være stolt af eleverne også stolt over, at CELF i Nykøbing er blevet bedt om at være ansvarlig for flere af de stande, der danner ramme om konkurrencerne.


- Sætter vores skole på Danmarkskortet

Også blandt de forskellige faglærere er der stolthed over at have elever, der har klaret sig så godt til de regionale mesterskaber, at de er med til DM. Som faglærer på CELF Per Stefaniuk siger:

- De er med til at sætte vores skole på Danmarkskortet.

Blandt de lokale deltagere er Melissa Bæhrenz Schou Olsen, 20 år, og i lære som ernæringsassistent på Multicenter Syd. Et fag hvor hun kan kombinere sine to hovedinteresser mennesker og mad.

- Jeg kan godt lide at prøve ting af. Kan jeg det her, eller går det totalt i vasken, nu må vi se, hvad det bliver til, siger hun.

Alle er velkomne til at komme og heppe på de lokale deltagere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce