cookie-og-privatlivspolitik
Bog og foredrag hedder "Ud i haven", for det er jo der, Jørn har tilbragt mange timer hver dag i hans lange liv.
Bog og foredrag hedder "Ud i haven", for det er jo der, Jørn har tilbragt mange timer hver dag i hans lange liv.
Foto: Jørn Dannesboe

Ugeavisen

Kom med ud i haven, når Jørn Dannesboe fortæller

Haveentutiast Jørn Dannesboe holder foredrag med udgangspunkt i hans nyeste bog.
08. marts 2019 kl. 08:46 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Haveselskabet - Lolland Falster afdeling har inviteret havemand og fotograf Jørn Dannesboe til at holde foredrag over emnet: "Ud i haven", som hans nyeste bog, der udkom i 2017, hedder.

Det sker 21. marts klokken 19 i  Foredragssalen 1. sal, Rosenvænget 17 i Nykøbing F.

Bog og foredrag hedder "Ud i haven", for det er jo der, Jørn har tilbragt mange timer hver dag i hans lange liv. I hans forord til bogen skriver han blandt andet:

- Så snart jeg kom fra arbejde i mine yngre dage, så var det med at komme i havebukserne og komme ud. Dagens panderynker blev langsomt glattet ud, og ved sengetid var man atter ladet op. Man faldt i søvn med tanker på det, man havde beskæftiget sig med i haven. Sådan har årene formet sig, og nu, hvor man er pensioneret, er det vidunderligt stadig at have mulighed for at boltre sig på de 2.500 kvadratmeter, som haven rummer. Jeg er så bidt af havemæssige sysler, at jeg i sommertiden har svært ved at nå ud af havelågen. Jeg finder hele tiden på noget, jeg lige skal have ordnet.

Jørn har have i Slangerup ved Buresø på Sjælland, kun 45 minutters kørsel fra Københavns centrum. Haven har han haft i snart 48 år. Grunden er på 2.500 kvadratmeter - cirka 100 meter lang og 25 meter bred. Terrænet falder 8 meter fra huset til skellet ved søen. Dette giver fine muligheder for at dyrke mange slags planter, da drænet altid er i orden.  

Jørn er altid klar med fotoapparatet, så han kan fastholde øjeblikket, hvor væksterne viser deres fineste øjeblikke. "Ud i haven" viser det ene smukke billede efter billede af vækster igennem forår, sommer, efterår og vinter med forklaring, der understøtter billederne. Jørn bevarer dermed flere års indtryk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce