cookie-og-privatlivspolitik

Ugeavisen

Kortere selvbetjening på bibliotek

Hovedbiblioteket t i Nykøbing har i den seneste tid været plaget af upassende aktivitet på Børnebiblioteket. Det betyder nu ændrede muligheder for selvbetjening.
11. marts 2019 kl. 08:40 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Hærkværk, roderi og unge, der varmer op til byturen. Guldborgsund-bibliotekerne har det sidste stykke tid oplevet en del upassende aktivitet i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket.

Der har tidligere været lignende episoder og i den forbindelse valgte ledelsen at opruste med en vagtservice, der kommer flere gange i løbet af åbningstiden.

- Det har hjulpet betydeligt på antallet af upassende episoder, siden vi valgte at hyre et vagtfirma i december 2017, men nu mærker vi desværre igen, at biblioteksrummet i børnebiblioteket bliver brugt uhensigtsmæssigt af primært unge mennesker, fortæller leder af Bibliotek & Borgerservice Charlotte Møller, der er rigtig ærgerlig over udviklingen.


Kortere selvbetjening

Ledelsen har derfor valgt at tage konsekvensen og har besluttet, at børnebiblioteket fremover lukker tidligere.

Fremover lukker børnebiblioteket derfor klokken 19.30 for selvbetjening alle ugens dage.

Lørdage åbner børnebiblioteket klokken 9 og søndage klokken 10.

Resten af biblioteket vil fortsat være åbent for selvbetjening klokken 7 til 22 som hidtil.


Super ærgerligt

- Det er super ærgerligt, at vi er nødt til at indskrænke vores åbningstid i børnebiblioteket, men det er samtidig vigtigt for os, at vores børnefamilier oplever et trygt og præsentabelt biblioteksrum, når de kommer på biblioteket sammen med deres børn, siger Charlotte Møller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce