cookie-og-privatlivspolitik
Julemanden skal holde tungen lige i munden og må ikke lide af højdeskræk, når han fredag skal den lange vej op og ned ad brandstigen for at tænde juletræet.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Ugeavisen

Lad os så tænde juletræet

Fredag tages der hul på julen i Nykøbings gader.
22. november 2018 kl. 09:59 Af Manfred Sørensen

Annonce

Selv om vi stadig har tocifrede varmegrader kan det jo næppe skjules, at vi nærmer os julemåneden.

Det betyder, at vi skal til at tage hul på et hav af gode traditioner, som vi jo har det svært ved at skulle undvære. Skønne traditioner, der giver lidt lys i en ellers tid, der langsomt bliver mørkere og mørkere...

Og lige præcis om lys handler det om på fredag i Nykøbing. Her skal det store juletræ på Torvet og den indre bys øvrige julebelysning tændes. Altid en speciel festlig og stemningsfuld seance, der også i år vil lokke tusindevis af mennesker til byen og Torvet.

Det hele begynder som altid med optog fra Brandmuseet med julemand, nisser og brandmænd på de flotte veteranbrandbiler ledsaget af Nissebanden fra Nykøbing Falster Garden, der leverer de rette juletoner. Optoget går gennem byen og slutter på Torvet, hvor det hele så kulminerer med tale ved borgmester John Brædder, tænding af juletræet, dans om juletræet og optræden på scenevognen.

Og så er man måske kommet så meget i den rette julestemning, at der kan tages hul på de første julegaveindkøb. Mange benytter også aftenen til at besøge en af byens restauranter for at hygge sig med lidt god mad, for man kan jo stadig nå at handle, da forretningerne har åbne helt frem til klokken 22.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce