cookie-og-privatlivspolitik
Christina Rysse fra Nykøbing skal med ud og samle ind til fordel for Scleroseforeningen. Hun er selv ramt af sygdommen.
Christina Rysse fra Nykøbing skal med ud og samle ind til fordel for Scleroseforeningen. Hun er selv ramt af sygdommen.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Lokale ildsjæle står bag indsamling 8. september

Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og hver eneste dag konstateres der i gennemsnit to nye tilfælde.
28. august 2019 kl. 08:55 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Mere end 16.000 danskere lever med sclerose. Og de har alle forældre, venner og naboer, som hver dag ser en af deres nære kæmpe mod den uhelbredelige sygdom. Søndag 8. september beder Scleroseforeningen dem alle om at stå sammen mod sclerose og samle penge ind til forskning. Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber centralnervesystemet, og langt de fleste får diagnosen i alderen 20-40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist. Sclerose kan ikke helbredes, men danske og internationale forskere gør hver dag fremskridt, som skaber håb for en fremtid uden sclerose.

- De fleste af os kender et menneske med sclerose og har set sygdommens konsekvenser. Derfor opfordrer vi alle til at være med til at samle ind anden søndag i september, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

For første gang er Scleroseforeningens indsamling landsdækkende, og foreningens 46 lokalafdelinger i hele landet går allerforrest i kampen mod sclerose. Blandt de aktive lokalafdelinger er Guldborgssund og Lolland. En af dem, der skal samle ind i Nykøbing, er Christina Rysse, der selv lever med sclerose:

- I november 2018 fik jeg diagnosen sclerose. Derfor er det vigtigt for mig at være med til at samle ind til forskning i sclerose og samtidig sætte fokus på sygdommen. Da det stadig er helt nyt for mig at leve med en sygdom som sclerose fylder det meget for mig at få gjort en ekstra indsats for sclerosesagen, fortæller hun.

Vil du være med til at stoppe sclerose? Så meld dig som indsamler og vælg en indsamlingsrute lige her: www.sammenmodsclerose.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce