cookie-og-privatlivspolitik
"Maria Stuart, Dronning af Skotland" er instrueret af debutanten Josie Rourke og har ligesom fortællingen to meget prominante kvinder på plakaten i form af Saoirse Ronan og Margot Robbie.
"Maria Stuart, Dronning af Skotland" er instrueret af debutanten Josie Rourke og har ligesom fortællingen to meget prominante kvinder på plakaten i form af Saoirse Ronan og Margot Robbie.
Foto: Presse

Ugeavisen

Mary Stuart og Elizabeth I. i strid

Torsdag er der premiere på dramaet det historiske drama "Maria Stuart, Dronning af Skotland".
14. marts 2019 kl. 08:38 Af Manfred Sørensen

Annonce

De mange filmglade må "nøjes" med en filmpremire på torsdag i biografen på Slotsbryggen.

Det drejer sig om det historiske drama "Maria Stuart, Dronning af Skotland", der handler om 1500-tallets bitre strid mellem kusinerne Mary Stuart og Elizabeth I.

Mary blev dronning af Skotland som bare ni måneder gammel, og gift med den franske konge i en alder af 16. Da hendes mand dør to år senere, vender Mary tilbage til højlandet for at genindtage sin position og samtidig gøre krav på den engelske trone.

Men i England reagerer den dominerende og mystiske jomfru-dronning Elizabeth 1, der ikke har tænkt sig at afgive sin position.

De to unge dronninger betragter hinanden med lige dele frygt og fascination, da de begge ved, at kun én kan stå tilbage som suveræn regent. 

"Maria Stuart, Dronning af Skotland" er instrueret af debutanten Josie Rourke og har ligesom fortællingen to meget prominante kvinder på plakaten i form af Saoirse Ronan og Margot Robbie.  

Striden mellem de to regenter har tidligere været portrætteret i Elizabeth - The Golden Age, hvor Cate Blanchett spillede den engelsk dronning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce