cookie-og-privatlivspolitik
Dette ligner et fossilt gåsehoved - men det er dog snyd og et af naturens tilfældigheder.
Dette ligner et fossilt gåsehoved - men det er dog snyd og et af naturens tilfældigheder.
Foto: Privat

Ugeavisen

Millioner af år på bagen...

Mange fine fund vises frem på Det sorte Geomuseum i Gedser.
03. juli 2019 kl. 08:34 Af Manfred Sørensen

Annonce

I år kan man på Det sorte Geomuseum i Gedser se fund, som er blevet overleveret eller som museet har fået lov at låne. Heriblandt et 60 millioner år gammelt fossil fundet på Fejø og et 440 millioner år gammelt fossil fanget i et fiskenet ved Hesnæs Fyr. Også mange andre fine fossiler er kommet på museum.   

Man kan fortsat besøge udstillingen "Fossiler i Nordvesteuropa", der er bygget op ud fra bogen af samme navn, skrevet af geolog Palle Gravesen.

Museets fire film, som vises i museets indrettede Geobio, er altid aktuelle, for her bliver man guidet i at gå på opdagelse langs kysten ved Gedser Odde.

- Hele familien gå på opdagelse i den lokal- og globalgeologisk udstilling og hente viden om livets udvikling på jordkloden. Her kan man under lup studere rav med insekter fanget i et øjebliksbillede, fortæller Elly Andersen fra Det sorte Geomuseum.

Samtidig kan familien i fællesskab tjekke deres viden ved at deltage i en spændende quiz med egen mobiltelefon og ved hjælp af museets wifi, og det hele krydres også i år med en tegnekonkurrence.

30. juli og 15. august er der begge dage klokken 13 rundvisning med museets geolog.

Museet har åbent helt frem til og med søndag 1. september alle dage undtagen mandage. Fra tirsdag 3. september til og med torsdag 19. september er der åbent tirsdag, onsdag og torsdag.

Museet har åbent fra klokken 11 til 16 de pågældende dage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce