cookie-og-privatlivspolitik
Jacob Goldbeck og Søren Rask fra Rask El i Maribo.
Jacob Goldbeck og Søren Rask fra Rask El i Maribo.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Monterer over 300

Rask El Service har sammen med 39 el-installatører og kollegaer i TS-gruppen indgået et samarbejde med Hjerteforeningen.
21. august 2019 kl. 05:23 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Rask El Service har sammen med 39 el-installatører og kollegaer i TS-gruppen, indgået et samarbejde med Hjerteforeningen. Ved Landsuddelingen "Gå dig til en hjertestarter" er der uddelt mere end 300 hjertestartere, som Rask El og kollegaer fra TS-gruppen monterer i hele landet. I den forbindelse har Rask El og TS-gruppen doneret over 300.000 kr. som bliver brugt til montering af hjertestarterne. Lolland Falster har fået ni nye hjertestartere - det er blandt andet byerne Maribo, Nykøbing og Sakskøbing, der har gået sig til en hjertestarter.

- Vi vil rigtig gerne støtte Hjerteforeningens projekt med at få flere hjertestartere hængt op og derfor har vi doneret monteringen af alle hjertestartere på Lolland Falster, fortæller Søren Rask. 

Hjertestarterene er alle monteret i et varmeskab og er let tilgængelige for offentligheden.

- Hjertestop er desværre noget som berører rigtig mange og jeg er stolt af at være med i et netværk, hvor vi sammen kan gøre en forskel, afslutter Søren.


Fakta:

4.000 danskere bliver årligt ramt af hjertestop uden for hospital - det svarer til cirka 11 mennesker om dagen. Én overlever. De fleste personer vil få varige skader eller dø, hvis de ikke får hjælp inden for 10 minutter. Efter cirka 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade, og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med cirka 10 procent.

Den mest effektive behandling af hjertestop opnås, når hjertemassage kombineres med brug af en hjertestarter. Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være op til 50-70 procent, hvis der bliver stødt med en hjertestarter inden for 3-5 minutter.
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce