cookie-og-privatlivspolitik
Kvindedans Trata i den græske by Megara - et motiv Skovgaard fyldte lærreder med igen og igen. Et af de prægtigste hænger i Dronning Margrethes arbejdsværelse.
Kvindedans Trata i den græske by Megara - et motiv Skovgaard fyldte lærreder med igen og igen. Et af de prægtigste hænger i Dronning Margrethes arbejdsværelse.
Foto: Ole Misfeldt

Ugeavisen Guldborgsund

Multitalentet Skovgaard

Niels Skovgaard-udstilling åbner 25. januar på Fuglsang Kunstmuseum.
24. januar 2019 kl. 10:03 Af Manfred Sørensen

Annonce

Maler, billedhugger, keramiker og illustrator.

Han var et vaskeægte multitalent, kunstneren Niels Skovgaard (1858-1938), der også var søn af den berømte guldalder maler P.C. Skovgaard, som han i de unge kunstnerår var tydeligt inspireret af.

Niels Skovgaards tidligste landskabsmalerier er rundet af den hjemlige tradition med et nært forhold til naturen. Nogle af disse billeder blev malet ved Nysø Gods ved Præstø og på Damsmosegaard på Lolland, hvor han sammen med familien tilbragte somrene hos slægtninge.

Udover maleriet udforskede han skulptur, keramik og illustrationer og skildrede historier, hvad enten det var på lærred, papir, ler eller sten. Flere markante værker giver ham som billedhugger en vigtig plads i den danske kunsthistorie, og hans vignet på ryggen af højskolesangbogen har de fleste af os stiftet bekendtskab med.

Fuglsang Kunstmuseum viser fra 25. januar til 28. april den første samlede retrospektive præsentation af Niels Skovgaard i knapt 80 år. Over 150 værker i mange materialer udstilles og demonstrerer, at multitalentet er værd at lære at kende.

Særudstillingen og den ledsagende bog er en markering af 160-året for kunstnerens fødsel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce