cookie-og-privatlivspolitik
Lad os håbe vi får en fejende flot VM-finale på søndag.
Lad os håbe vi får en fejende flot VM-finale på søndag.
Foto: FIFA

Ugeavisen

Nu gælder det for alvor ved VM!

Semifinaler tirsdag og onsdag. Hvem kommer i søndagens finale?
10. juli 2018 kl. 12:26 Af Manfred Sørensen

Annonce

Det danske forboldlandshold klarede som bekendt ikke skærene mod Kroatien i 1/8-finalen ved VM i Rusland.

Heldet og dygtigheden var ikke med de rød-hvide i straffesparksafgørelsen, hvor nerverne spillede flere af skytterne et puds. Og så hjalp det desværre ikke noget, at keeper Kasper Schmeichel måske spillede sit livs kamp og var tæt på at blive den helt store folkehelt. Måske skulle han have været på listen over de fem i straffesparkskonkurrencen - og det er faktisk ment seriøst....!

Mens den danske trup forlængst er vendt hjem og spillerne gået på ferie fortsætter man i Rusland med de afgørende kampe og spændingen stiger selvfølgelig. Hvem vinder de to semifinaler, der afvikles henholdsvis tirsdag og onsdag, og dermed er klar til den helt store VM-finale på søndag?

Det har i længere tid ligget fast, at de største af favoritterne ville blive samlet i den ene halvdel af turneringen og de måske knap så stærke nationer i den anden. Dermed vil den ene af parterne i søndagens opgør da også være et af de lande, man måske nok ikke umiddelbar vil forbinde med en VM-finale. Men for at bruge den velkendte floskel, så er det jo en del af charmen ved fodboldsporten.

Lad os så blot håbe, at vi får en både spændende, underholdende og flot kamp, som vi måske vil huske længe. Det har nemlig langt fra været tilfældet i flere af historiens VM-finaler.

Vi skal vel helt tilbage til Mexico i 1986 for at finde det seneste store finaledrama. Det var dengang, hvor Argentina med Maradona i spidsen besejrede Tyskland med 3-2 efter at tyskerne faktisk havde hentet sydamerikanernes 2-0-føring, inden det med seks minutter igen lykkedes Burruchaga at score sejrsmålet.

Finalen søndag spilles på Luzjniki Stadion i Moskva, der er Ruslands største fodboldarena med plads til 81.000 tilskuere. Luzjniki danner også rammen om den ene af semifinalerne, nemlig den anden onsdag.


Superliga fredag

Mens verdens øjne i denne uge så for alvor er rettet mod Rusland og de afgørende kampe, starter Superligaen - sæsonen 2018/19 - faktisk også op i denne uge. Det sker med to kampe på fredag, en på lørdag, to på søndag og to mandag 16. juli. Altså midt i årets største ferietid....

Sæsonpremieren i NordicBet Ligaen - 1. division - er programsat til søndag 27. august. Her skal NFC en tur til Viborg. 

Ugen efter gælder det så Thisted - også på udebane. Første hjemmekamp er 12. august mod FC Roskilde.

Sæsonstart i Sjællandsserien med DMI, nakskov og NFC's divisionsreserver er programsat til weekenden 17. til 19. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce