cookie-og-privatlivspolitik
Den farverige begivenhed The Color Run indtager Nykøbing i august. Fænomenet startede i USA i 2013 og er verdens største eventserie med flere end 300 arrangementer i godt 40 lande verden over. The Color Run er afviklet i Danmark siden 2014 med over 45.000 deltagere.
Den farverige begivenhed The Color Run indtager Nykøbing i august. Fænomenet startede i USA i 2013 og er verdens største eventserie med flere end 300 arrangementer i godt 40 lande verden over. The Color Run er afviklet i Danmark siden 2014 med over 45.000 deltagere.
Foto: Presse

Ugeavisen Guldborgsund

Ny event: - Vi skal overgå Esbjerg

Vores Nykøbing og Guldborgsund Kommune har fået det farverige løb The Color Run til Nykøbing.
19. februar 2019 kl. 08:23 Af Manfred Sørensen

Annonce

Erhvervs- & Citychef for Vores Nykøbing, André Andersen, var klar i mælet, da han skulle give sit bud på succeskriterie for en ny, farverig aktivitet i Nykøbing.

- Vi skal overgå Esbjerg.

Omsat til tal betyder det, at flere end godt 1.800 vil deltage i det fem kilometer lange løb Color Run, som skal løbes, gås eller rulles 17. august.

De sidste brikker faldt endeligt på plads i sidste uge, efter at André Andersen har arbejdet på at få enderne til at hænge sammen da et kommunalt tilsagn om underskudsgaranti sluttede på 100.000 kroner i stedet for de ansøgte 200.000 kroner.


Startede i USA

The Color Run fænomenet startede i USA i 2013 og er verdens største eventserie med flere end 300 arrangementer i godt 40 lande verden over. The Color Run er afviklet i Danmark siden 2014 med over 45.000 deltagere.

I år bliver løbet også afviklet i Esbjerg og København.


Sammen med Vegvisir Race

Lørdag 17. august er valgt, fordi man gerne vil holde The Color Run i forbindelse med kapsejladsen Vegvisir Race, som har start og mål ved Vikingebroen i lystbådehavnen torsdag, fredag og lørdag.

- Vi vil gerne koble fest og farver sammen med noget mere seriøst som Vegvisir, siger André Andersen.

- Derfor arbejder vi med start og mål i nærheden af lystbådehavnen, og det kunne være halvøen på Strandboulevarden, hvor festpladsen også skal være, siger André Andersen.

- Vi regner med, at løbet begynder klokken 12. Vi har dog ikke endnu lagt os fast på starttidspunktet. På festpladsen kommer der boder, en scene, underholdning og dans.

Som navnet antyder, er det et arrangement med fest og farver. Fra starten bærer deltagerne en hvid T-shirt, men hver gang de passer gennem en port, bliver de mere og mere kulørte. Her står nemlig nogle frivillige og kaster farvepulver på deltagerne.

- Pulveret består af talkum, majsmel og farvestof, som hænger fast på T-shirten forklarer André Andersen.

Ruten, der har minimum fire porte, går fra Strandboulevarden langs Slotsbryggen til Slotsgade, Langgade og via Store Kirkestræde, Østergågade, Gammel Toldbod til Slotsbrygggen og over vippebroen, langs Strandboulevarden og tilbage til festpladsen og i mål.


Håber på 2.000

Løbet kræver 80 frivillige, som skal være i aktion på selve dagen, og der er lagt op til en foreningen kan få et beløb for at stille frivillige til rådighed.

- Vi ser så meget frem til at bringe The Color Run til Nykøbing og vi er særlig glade for det gode samarbejde med Vores Nykøbing og Guldborgsund Kommune. Vi har længe tænkt på at komme til Sydøstdanmark og nu er det så blevet til virkelighed, siger en glad Christian Thomsen, som er daglig leder for The Color Run i Skandinavien.

- Vi regner med tæt på 2000 deltagere, der kommer til at løbe igennem Nykøbings gader, så det bliver en farverig lørdag.

Det eneste, der kan spænde ben for løbet, er for få tilmeldinger, og det vil ifølge André Andersen være omkring 1.500.

- Men vi bliver flere. Det er jeg sikker på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce