cookie-og-privatlivspolitik
Vi kender blandt andet Flemming Krøll fra rollen som Achmed i Nykøbing F. Revyen. Nu skal han stå i spidsen for en ny revyskole. Arkivfoto
Foto: Steen Thornit

Ugeavisen Guldborgsund

Ny revyskole på vej

Flemming Krøll kommer til at stå i spidsen for ny skole, der vil bestå af et to-årigt talentudviklingsforløb.
23. december 2019 kl. 12:01 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Revy er et dansk kulturfænomen og en genre, der kombinerer dans, musik, tekster, stand-up og skuespil. På vores egn har Nykøbing F. Revyen trukket publikum fra hele landet med udsolgte forestillinger år efter år.

Indtil i sommers stod Flemming Krøll ved roret, og før ham prominente kulturpersonligheder som Volmer Sørensen og Viggo Brodthagen. Derfor er det helt naturligt at etablere en skole for revy i netop Nykøbing.

Flemming Krøll kommer til at stå i spidsen for skolen, og derudover vil lokale kulturinstitutioner som Teatret Masken og Guldborgsund Musikskole byde ind med hver deres spor. Revyskolen skal holde til på Kulturforsyningen, og projektet er et samarbejde mellem Teatret Masken og Guldborgsund Kommune.

Midlerne skal bruges til at samarbejdspartnerne i foråret 2020 kan forberede, planlægge og afholde optagelsesprøver på Revyskolens første hold, som skal starte i efteråret 2020. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse ser et projekt med lokal klangbund og national rækkevidde.

- Den første revy blev opført i Nykøbing i 1912. Med Revyskolen bygger vi videre på de mere end 100 års revytradition her i byen. Det vil give eleverne mulighed for dels at trække på traditionerne og dels at udfordre konventionerne, forklarer Martin Lohse, og han tilføjer:

- Derudover er revyskolen en oplagt mulighed for at bidrage til at kulturlivet i Guldborgsund Kommune forbliver rigt og varieret. Eleverne på revyskolen vil blive uddannet midt i de mange kunstneriske og kreative aktiviteter på Kulturfabrikken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce