cookie-og-privatlivspolitik
Her viser Malene Lublin fra Helsam de nye betalingsposer, som skal sætte større fokus på plastikforbruget i vores hverdag.
Her viser Malene Lublin fra Helsam de nye betalingsposer, som skal sætte større fokus på plastikforbruget i vores hverdag.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Obs på forbrug af plastik

Helsam indfører betalingsposer for at gøre en aktiv indsats for at få folk til at genbruge plastikposer, og derfor indføres en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge.
15. november 2018 kl. 10:15 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Fremover får du ikke automatisk en pose med, når du handler i Helsam på Østergågade i Nykøbing.

Helsekostbutikken vil nemlig gøre en aktiv indsats for at få folk til at genbruge plastikposer, og derfor indføres en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge.

- Vi vil dybest set helst opfordre vores kunder til slet ikke at bruge en ny plastikpose, men det kan jo være svært, hvis de har handlet mange varer. Derfor vil vi fremover bruge en mere miljøvenlig plastikpose, som så koster penge. Håbet er, at det får folk til at tænke over, om de virkelig behøver posen, eller om de kan bruge en af dem, de allerede har, fortæller Anni Poulsen, der er indehaver af Helsam Nykøbing.

Hun mener, at det er vigtigt, at detailhandlen tager ansvar, når det kommer til miljøet.

- I butikkerne har vi mulighed for at påvirke mange mennesker i løbet af en dag. Kan vi få bare en enkelt kunde til at tænke over sit plastikforbrug, er det jo fantastisk, siger hun.

Overskuddet fra bæreposerne går til miljøorganisationen Plastic Change, som kæmper for at nedbringe danskernes brug af plastik. Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce