cookie-og-privatlivspolitik
Pyt er danskernes yndlingsord i 2018. Med i konkurrencen var anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer og tak.
Pyt er danskernes yndlingsord i 2018. Med i konkurrencen var anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer og tak.
Foto: Guldbib.dk

Ugeavisen

Ordet pyt er populært - husker du at bruge det?

Biblioteker landet over er gået sammen om at kåre danskernes ynglingsord - det blev ordet pyt.
26. september 2018 kl. 09:25 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Siden 3. september har Guldborgsund-bibliotekerne sammen med en masse andre biblioteker over hele landet og Danmarks Biblioteker inviteret alle til at deltage i afstemningen om at kåre danskernes yndlingsord. Ord som betyder noget særligt, ord som gør dig glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for dig som menneske.

Blandt flere end 1.500 nominerede ord indsendt af borgere over hele landet, blev ni udvalgt til afstemningen: anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer, pyt og tak.

De ni ord er udvalgt af en jury bestående af Danmarks bedste krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt af digter og tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg.

Med 28 procent af alle stemmer blev "pyt" det ord, som flest havde peget på som Danskernes yndlingsord 2018.

Netop yndlingsord har været en del af bibliotekernes kampagneuge, som hele uge 37 har sat fokus på læsning og det, der skal til for at læse, forstå og bruge sproget, nemlig ord. Hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade - og meget mere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce