Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Så er det på med krudtbrillerne!

Brug de stille juledage til at tage en snak med børnene om, hvordan de håndterer fyrværkeri sikkert, så de får et sjovt og hyggeligt nytår. Foto: GF Arkiv

Hvert nytår får skadestuerne besøg af mange børn, der er kommet galt afsted med fyrværkeri. Og mange af skaderne skyldes manglende beskyttelsesbriller.

Hvert nytår får skadestuerne besøg af mange børn, der er kommet galt afsted med fyrværkeri. Og mange af skaderne skyldes manglende beskyttelsesbriller.

Opfordringen fra GF Forsikring til forældrene på Lolland-Falster og Møn er derfor, at de skal tage en snak med børnene om fyrværkeri, inden nytårsforberedelserne for alvor går i gang.

De fleste forbinder nytårsaften med lækker mad, champagne, serpentiner og 90-års fødselsdag.

Men ungerne glæder sig nok mest til at skulle kaste med knaldperler, sende raketter til vejrs og høre hvor højt, heksehylene lyder.

Inden lunten tændes

Under nytårsforberedelserne kan mange forældre imidlertid glemme at vejlede deres børn tilstrækkeligt om, hvad de skal være særligt opmærksomme på, inden de tænder lunten.

Den manglede snak om nytårskrudtet kan være en af årsagerne til, at mange børn ender på skadestuen hvert nytår.

- Det er vigtigt at tage snakken om, hvordan børnene skal opføre sig, når de skyder fyrværkeri af. Børnene kommer ikke nødvendigvis selv i tanke om, at de skal have beskyttelsesbriller på og holde sikkerhedsafstanden, når lunten først er tændt. Juledagene er derfor det helt ideelle tidspunkt, hvor man har tid og ro til at snakke om håndtering af fyrværkeri på en god måde, siger Morten Jensen fra GF Lolland-Falster og Møn med kontor i Sakskøbing. Han minder samtidig om, at man må bruge fyrværkeri fra 27. december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Halvdelen glemmer brillerne

I følge tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital havde landets skadestuer sidste nytår besøg af 65 børn i alderen 0-14 år med fyrværkeriskader. Fyrværkeriskader blandt børn udgør derved en fjerdedel af skaderne i nytårsdøgnet, hvor der i alt blev rapporteret 254 fyrværkeriskader.

Skadetallene fra Ulykkes Analyse Gruppen viser samtidig en kedelig tendens blandt børnene, for i hele 47,5 procent af tilfældene havde børnene ikke beskyttelsesbriller på, da skaden skete. Det er ifølge GF Forsikring en bekymrende tendens.

- Øjne og hænder er nogle af de mest udsatte steder på kroppen, når det kommer til fyrværkeriskader. At næsten halvdelen af børnene, som ender på skadestuen, ikke har haft beskyttelsesbriller på er derfor ret forudroligende. Det er forældrenes vigtigste ansvar at sørge for, at deres barn er sikre, når de er ude at skyde fyrværkeri af, og det indebærer bl.a. sikkerhedsbriller, siger Morten Jensen.

Udover at sikkerhedsrådene mindsker risikoen for, at du og dine børn kommer til skade, så kan det ifølge GF Forsikring også have konsekvenser for, om forsikringen dækker, hvis du kommer til skade. Er du for eksempel påvirket af alkohol, når du fyrer fyrværkeri af, eller går du tilbage til en fuser, kaster fyrværkeri eller opbevarer fyrværkeriet i lommen, så kan det have konsekvenser for om ulykkes- og ansvarsforsikringen dækker skaderne.

  • Brug de stille juledage til at tage en snak med børnene om, hvordan de håndterer fyrværkeri sikkert, så de får et sjovt og hyggeligt nytår. Foto: GF Arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem