cookie-og-privatlivspolitik
Snesevis af bands fra hele verden er klar til at indtage de mange scener.
Snesevis af bands fra hele verden er klar til at indtage de mange scener.
Foto: Roskilde Festival

Ugeavisen

Så er nedtællingen til Roskilde begyndt!

Og igen i år vil repræsentationen af unge fra Lolland-Falster være stor.
24. juni 2019 kl. 09:49 Af Manfred Sørensen

Annonce

Hundredevis af musik- og festivalglade unge fra Lolland-Falster er så langsomt ved at gøre sig klar og parat til årets udgave af Roskilde Festival, der finder sted fra 29. juni til 7. juli.

Det kan være som ren og skær festivalgæst eller måske også som frivillig i en af de mange stande og salgsboder på det gigantinske festivalsområde. Roskilde Festival, der stort set altid har tilhørt de største af sin art i Europa, er naturligvis først og fremmest musik, masser af musik. Snesevis af bands fra hele verden er klar til at indtage de mange scener. Og der er masser af store og spændende navne. Men folkenene bag Roskilde Festival har gennem årenene formået at gøre festivalen til andet en "blot" livemusik.

- Den er kunst, mad, fester og ikke mindst otte dages dages fejring af fællesskab og mangfoldighed, som vi får til at leve hele året med højskole og donationer i samarbejde med de organisationer, som hjælper os med at arbejde for mere lighed i verden, lyder det fra festivalen.

Alle partoubilletter - 80.000 af slagsen - er forlængst udsolgt. Men hvad skal de mange mennesker så høre og se på scenerne?

Af hovednavne kan vi nævne ikonet Bob Dylan With His Band, rapperen Cardi B, 1980'er successen Tears For Fears, tidligere Led Zeppelin-sanger Robert Plant And The Sensational Space Shifters, svenske Robyn, den ene af Oasis-brødrenene, nemlig Noel Gallagher's High Flying Birds, amerikanske Travis Scott og Roskilde Festivalens "husorkester" The Cure.

Af danske navne er der blandt mange Mø, Spleen United, Søren Huss, Scarlet Pleasure, Bikstok og Fouli. Roskilde Festivalen så dagens lys tilbage i 1971 under navnet Sound Festival. Initiativtagere var to lokale gymnasielever og på plakaten var blandt andet Strawbs, Gasolin, Burning Red Ivanhoe og Fessors Big City Band.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce