cookie-og-privatlivspolitik
For at hjælpe kunderne gør REFAs miljøvejledere i disse uger en ekstra indsats for at fortælle om forandringen.
For at hjælpe kunderne gør REFAs miljøvejledere i disse uger en ekstra indsats for at fortælle om forandringen.
Foto: Refa

Ugeavisen

Slut med småt brændbart: Nu skal vi sortere bedre

Vi skal blive endnu bedre til at sortere plast, pap, papir og småt elektronik til genbrug.
01. juli 2019 kl. 08:24 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

REFA dropper Småt Brændbart på genbrugspladsen, fordi vi skal blive endnu bedre til at sortere vores affald til genbrug og genanvendelse.

- Generelt er vi gode til at sortere affald til genbrug på Lolland-Falster. Det gælder både hjemme og på genbrugspladsen. Men undersøgelser viser, at vi kan gøre det endnu bedre, siger Mette Suhr Stoffregen, direktør for REFA.

Flere stikprøve-undersøgelser af den populære fraktion Småt Brændbart viser at der er en del plast, pap, papir og småt elektronik, som kan reddes til genbrug og genanvendelse.


- 30 procent kan sorteres fra

- Et konservativt skøn er, at 30 procent af det affald, som tidligere er havnet i Småt Brændbart kan sorteres fra til genanvendelse. Med vores sommerkampagne for bedre sortering er målsætningen at få fat i den genanvendelige tredjedel, som tidligere gik til forbrænding, fortæller Mette Suhr Stoffregen.


Rest efter sortering

For at understrege budskabet har container 5 på REFAs 14 genbrugspladser skiftet navn fra Småt Brændbar til Rest efter sortering.

- Det vil altid være restaffald, som ikke kan genbruges eller genanvendes. Målet er at få den rest til at blive så lille som mulig, siger direktøren.

For at hjælpe kunderne gør REFA's miljøvejledere i disse uger en ekstra indsats for at fortælle om forandringen. På genbrugspladserne er der opstillet borde ved container nummer 5, hvor pladsmanden tilbyder at vejlede om, hvad der giver mening at sortere og genanvende.

- Kunderne kommer med mange nyttige og brugbare synspunkter, som vi tager til os i bestræbelserne på at udvikle de bedste løsninger og den bedste service, siger Mette Suhr Stoffregen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce