For 12. gang er der Sydhavsøernes Frugtfestival i Sakskøbing.
Børnene kan komme på sanselaboratorium, bage ægte æbleskiver og dekorere marcipanæbler med Mette Blomsterberg. Voksne kan prøve kræfter med syltning og bagning med frugt. Og de nørdede kan lære at pode frugttræer, komme på masterclasses i æblesorter, ciderfremstilling og sampling af frugtvin. Det er nogle af nyhederne, når Sydhavsøernes Frugtfestival, der er Danmarks vigtigste og største begivenhed inden for frugt, løber af stablen 14. og 15. september. Som altid foregår det i Sakskøbing på Lolland, der er det historiske centrum for frugtproduktionen på Lolland-Falster og de omkringliggende øer.
- Vi skruer gevaldigt op for aktiviteterne, hvor både børn og voksne får syltetips, bagetricks og praktisk kendskab til frugternes kæmpe mangfoldighed, siger Claus Meyer, der er initiativtager til den traditionsrige festival.
Den store hovedattraktion er selvfølgelig de mange boder med alle tænkelige, frugtrelaterede varer, hvor du kan møde producenterne i øjenhøjde.
Dem kommer der endnu flere af i år, hvor arrangørerne regner med at komme over 70 forskellige boder.
Men i år skal de besøgende også få endnu mere viden og endnu flere køkkenfærdigheder med hjem.
Blandt andet kommer der et bibliotek over 50 nuværende og tidligere frugtsorter, salg af sjældne frugttræer, spændende anbefalinger til haveejere og et ekspertpanel, der live kan identificere sygdomme eller sortsbestemme frugttræet, som festivalgæsterne har hjemme i haven.