cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver ikke danset ballet i denne udgave af Nøddeknækkeren. Stykket er derimod skrevet om til et skuespil for 5-12 årige.
Der bliver ikke danset ballet i denne udgave af Nøddeknækkeren. Stykket er derimod skrevet om til et skuespil for 5-12 årige.
Foto: Teatret Masken

Ugeavisen

Stor forestilling for børn på vej ...

Teatret Masken går "all in" på at fejre sit 40 års jubilæum. Det kommer blandt andre alle skolebørn fra 0.-6. klasse på Lolland-Falster til gode.
12. november 2018 kl. 10:14 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Aldrig har Teatret Masken produceret en så stor børneforestilling som den der bliver øvet på lige nu - Nøddeknækkeren og Musedronningen. På scenen er der tre skuespillere, ni musikere og så er der animationer i scenografien. Det er Teatret Masken,

NørregadeTeatret og Ensemble Storstrøm er gået sammen om denne store forestilling. Med støtte fra Statens Kunstfond, Oticon Fonden, Knud & Dagny Gad Andresens Fond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond er det lykkedes.

Camilla Hübbe har nydramatiseret Nøddeknækkeren og Musedronningen frit efter klassikeren Nøddeknækkeren af E.T.A. Hoffmann fra 1816. Camilla Hübbe er en af hovedforfatterne på årets julekalender på TV2 Tvillingerne og Julemanden, hun er kendt for sine mange børnebøger og nu er hun altså også aktuel på Teatret Masken.

Tjajkovskij skrev i 1892 musikken til Nøddeknækkeren, og den er også med på scenen, den bliver spillet live af Ensemble Storstrøms musikere.

Det bliver helt sikkert en sublim oplevelse, hvor forskellige kunstarter forener sig for at hylde barnets tro på sig selv, fantasien og minde os om, at julen er en tid for fællesskab.

Nøddeknækkeren og Musedronningen har premiere lørdag 17. november og spiller frem til 19. december. Alle skolebørn fra 0.-6. klasse på Lolland-Falster skal se forestillingen, da Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune har købt billetter til alle skolebørn.

Med Nøddeknækkeren og Musedronningen fejrer Teatret Masken deres 40 års jubilæum som teater og det skal naturligvis fejres med den største børneforestilling i Maskens historie, for alle børn på Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce