cookie-og-privatlivspolitik
På baggrund af tidligere års erfaringer og antallet af indsamlere vurderer Diabetesforeningen, at årets indsamlingsresultat bliver omkring tre millioner kroner.
På baggrund af tidligere års erfaringer og antallet af indsamlere vurderer Diabetesforeningen, at årets indsamlingsresultat bliver omkring tre millioner kroner.
Foto: Diabetesforeningen

Ugeavisen

Tak for støtten fra os!

Op mod 3.500 indsamlere har i dag været på gaden for at samle ind til børn og unge med diabetes.
19. juni 2018 kl. 09:56 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Vil du støtte børn og unge med diabetes? Det spørgsmål er mange danskere blevet mødt med i dag, hvor Diabetesforeningen har haft landsindsamling til fordel for børn og unge med type 1-diabetes.

- Pengene fra dagens indsamling er en uvurderlig støtte til børn og unge med type 1-diabetes og kampen mod diabetes. En stor tak til alle dem, der har givet et bidrag og tak til alle de frivillige, der har valgt at bruge deres søndag på at samle ind, siger Henrik Nedergaard, adm. direktør i Diabetesforeningen, der selv samlede ind i Rønne på Bornholm.

På baggrund af tidligere års erfaringer og antallet af indsamlere vurderer Diabetesforeningen, at årets indsamlingsresultat bliver omkring tre millioner kroner. Antallet af børn og unge med diabetes er godt og vel fordoblet siden år 2000 - og man ved ikke hvorfor.

- Det er et stort problem, at flere og flere får type 1-diabetes, uden at vi kender årsagen. Vi håber inderligt, at der kommer en kur, men indtil da arbejder vi for, at alle med diabetes kan have et godt liv med deres sygdom, siger Henrik Nedergaard.

I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce