cookie-og-privatlivspolitik
Maria Ordon er elev hos Thea med speciale inden for te. I forretningen er der over 170 smagsvarianter at holde styr på.
Maria Ordon er elev hos Thea med speciale inden for te. I forretningen er der over 170 smagsvarianter at holde styr på.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Ugeavisen

Vi står inde for vores teer - med over 170 på hylden

Fødevarestyrelsen har været i medierne med en problematik om giftstoffer i te. Men problematikken gælder dog ikke alle teer.
02. november 2019 kl. 05:00 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Fødevarestyrelsen har for nyligt været på banen i medierne med fokus på giftstoffer i te.

På nogle temarker vokser der også ukrudt, som kan ligne de planter, der høstes til te, og de kan i nogle tilfælde indeholde giftstoffer. Plantegiftstofferne kan trække effektivt ud i vandet fra teblade som rooibos, kamille, mynte, fennikel, grøn te og specielle urteteer - ifølge Fødevarestyrelsen. Et god råd derfra er også at variere sin tedrikning, så man ikke drikker store mængder af den samme te.


2,8 tons te om året

- Det ønsker vi selvfølgelig som teforhandler at kommentere på. Her står vi inde for vores teer. Vi har fire leverandører, hvoraf Carstensens Tehandel er absolut den største. Alle vores leverandørers produkter blivet kontrolleret af Fødevarestyrelsen tre gange om året. Vi går meget op i udvælge teer, der er blevet håndplukker, håndsorteret og håndpakket. På den måde kan man opnå mest renhed i teerne. Vi sælger 2,8 tons te i løsvægt om året - det er mange 100 grams poser, smiler Jes Jonigk, der i Thea-afdelingen har en elev, der er under uddannelse med te som speciale - Maria Ordon.

- Vi får nye teer hjem med jævne mellemrum, og så blander vi jo også en del selv. Prøv at dufte til denne lækre, hvide julete med slik i. Det er bare jul. Hvid te er noget af det reneste, du kan få, og den til den bruges de fineste, spæde topskud på teplanten, fortæller Maria Ordon. der opfordrer til, at man kommer forbi butikken og får en god tesnak - også hvis man har spørgsmål til Fødevarestyrelsens udmelding.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce