Ordsproget "Uden mad og drikke dur helten ikke" gælder også, når man er kongelig. Derfor var der dækket op til frokost for regentparret på Middelaldercentret.
Omkring klokken 12.30 ankom regentparret i hver deres bil til Middelaldercentret, hvor de skal spise frokost. Udenfor indgangen til centret blev de mødt af omkring 100 borgere, hvoraf flere stod med dannebrogsflag. Langs Kystvejen ud til centret stod der også flere klar med dannebrogsflag for at vinke, da bilerne med de kongelige kørte forbi.
Ved vejen ned til Middeladercentret havde en hel familie sat sig til rette på en havetrampolin, hvorfra de havde første parket til kortegens forbikørsel.
På Middelaldercentret bliver regentparret budt på en menu bestående af Indbagt laks med grove brød, stærk sennep og smør. Dertil en Vouvray Remy Pannier 2010.
Anden servering byder på høns på pind og kværnet hønsebryst bagt med ingefær og fyldt med koldt kryddersmør. Dertil en Prunee Vigneto Merlot, Tomassi Viticoltori 2010.
Tredje servering er lufttørret benskinke og pølkse og lam og okse, samt hønsepaté med safran.
Fjerde og sidste servering består af afdryppet tykmælk og marcipankage med anis.
Udover vinene serveres der også saft af hyldeblomst og kildevand, samt mjød.
Efter frokosten er der rundvisning for regentparret på Middelaldercentret, inden turen går videre i programmet.