mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Huset som danner ramme om årets "Hjem til gården".
Foto: Lotta Lemche. TV2

Underholdning

”Hjem til gården” på Lolland

Når TV2 onsdag aften starter ny sæson af underholdningsprogrammet ”Hjem til gården” er gården en ejendom på Lolland.
21. marts 2018 kl. 11:46 Af Margit Olsen

Annonce

Sidste sommer var der stor aktivitet på en ejendom ejet af Engestofte og beliggende på Søvej ved Søndersø tæt på Engestofte Gods. Her blev der over flere uger optaget episoder til dette års ”Hjem til Gården”, som TV2 sender første afsnit ud af onsdag aften.

Ligesom ved første sæson sidste år flytter 14 beboere ind på gården, hvor de bliver stillet overfor forskellige opgaver. En beboer bliver stemt hjem efter hvert afsnit.

Serien er opbygget ud fra et koncept, hvor deltagerne skal de drive gården, som man gjorde det 'i gamle dage' - med hverdagspligter som madlavning, rengøring og pasning af gårdens dyr samtidig med, at de skal få fællesskabet til at fungere.

De 14 nye beboere, som består af syv kvinder og syv mænd kommer ifølge TV2 fra hele landet og har forskellig alder og baggrund. Ingen af dem har tilsyneladende tilknytning til Lolland i forvejen.

Det er produktionsselskabet Strong produktions, som laver underholdningsserien for TV2 og de har lejet ejendommen af Engestofte, fortæller Mette Egeskov fra Engestofte.

- Selskabet lejede ejendommen sidste år og har stadig et lejemål, da der er mulighed for, at tredje sæson, som skal optages i den kommende sommer, også skal optages på ejendommen.

Mette Egeskov fortæller, at optagelserne blev lavet sidste år i sensommeren. Forinden havde produktionsselskabet brugt måneder på at føre huset tilbage til en stil, som skal illustrere, hvordan der kunne have set ud for omkring 100 år siden.

- Huset blev brugt som privat bolig af den tidligere ejer af Engestofte og var istandsat med køkken, toilet og så videre og egentlig i en fin stand. Men for at skabe de rigtige kulisser til optagelserne har produktionsselskabet fået lov til midlertidigt at føre huset tilbage i tid, fortæller Mette Egeskov, som er eventansvarlig på Engestofte og datter af den nuværende ejer Hans Peter Egeskov.

Køkkenet i huset er taget ud og erstattet af et tidssvarende køkken, vandet er lukket af og de elektriske lamper byttet ud med petroleumslamper. Det er også produktionsselskabet, som medbragte al interiør til huset.

Underholdningsserien slutter dette års sæson i slutningen af maj, hvor der kun er én deltager tilbage, nemlig vedkommende som vinder denne sæson og præmien på en halv million kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM SIGFRED JENSEN STEENFELDT

Betonbrutalisme på… 18. november 2018 kl. 12.02

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

Annonce