cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Underholdning

Hr. Plys kan fejre 25-års jubilæum med Lalandia

Niels Plys med det borgerlige efternavn Lærkegård kan fejre 25-års jubilæum i Lalandia.
30. oktober 2013 kl. 18:03 Af Kenneth Kjæp Larsen (kkl@folketidende.dk)

Annonce

Egentlig startede 53-årige Hr. Plyds tilbage i 1988 som bademester cirka et halvt år før, badelandet åbnede for alvor. Forinden arbejdede han på Rødby Færge og boksede i sin fritid.

- Lalandia Kur og Konferencecenter søgte sportstrimmet personale, og jeg kan huske, at jeg fortrød lidt i starten, når jeg stod i badelandet, som ikke var færdigt, og kiggede ud på færgerne til mine tidligere kollegaer, lyder det fra tryllekunstneren, der dog hurtigt fik stablet sig en karriere på benene.

Eventyret begyndte efter en julefrokost for de ansatte, som han havde arrangeret. I løbet af aftenen optrådte han, der i mange havde været kendt som dj “Niels BP”, blandt andre for den daværende direktør Christer Rosenkrands.

- Han mente, jeg havde potentiale og sendte mig nogle uger til La Santa Club på De Kanariske Øer for at lære mere., fortæller jubilaren i dagens udgave af Folketidende.

Efter noget tid, hvor jeg havde stået for underholdningen, spurgte Christer, om jeg ville fortsætte som bademester eller trylle, smiler Niels Plys, der altid har været cirkus-fan og ikke var i tvivl.

Karrieren voksede også støt, og han fik hurtigt opbygget sig et solidt arsenal af tricks og karakterer som for eksempel Hr. Pirat og den populære Monky Tonky, som ud over ham selv er Lalandias maskot. Også ballondyrene, som hans mangeårige manager P.H. Jakobsen fandt på, var med til at bane vejen for lollikken.

Niels Plys har gjort sig bemærket over hele landet. 75 til 80 job i storcentre, til byfester og så videre bliver det til pr. år udover de daglige shows i Lalandia Rødby og Billund.

- Jeg kan lide at underholde, og jeg har meget frihed, fordi jeg “kun” optræder fra eftermiddagstid og frem, så jeg har egentlig ikke behov for så meget ferie, påpeger Niels Plyds, der indimellem tager til København for at shoppe og to til tre gange årligt løber maraton udenlands. Det er nu blevet til 40 løb rundt omkring i Europa.

- Hver sommer plejer jeg også at besøge de syv cirkusser, der er i Danmark, fortæller han, der gennem årene har fået sig et stort netværk i branchen, og vist nok er den entertainer i Danmark, der har optrådt flest år det samme sted.

Man kan sige, han er for Lalandia, hvad Pjerrot, som han i øvrigt kender, er for Tivoli og Bakken
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce