cookie-og-privatlivspolitik
Skuespilleren, musikeren og sangeren Jes Holtsø, Olsen-bandens "Børge", fylder 60 år. Arkivfoto
Foto: SJØRUP THOMAS/POLFOTO

Underholdning

Jes Holtsø nyder livet med lokal kæreste

De flest kender ham som Børge fra Olsen Banden. Men det er nu musikken og den lollandske kæreste, som fylder hans liv.
30. december 2016 kl. 08:25 Af Ritzau og Margit Olsen

Annonce

Den tidligere barnestjerne og nuværende bluesmusiker Jes Holtsø har haft et liv, som de færreste af os kan genkende, med misbrug, fattigdom og nærdødsoplevelser.

Men Holtsø, som fylder 60 år fredag, er nået ud på den anden side i nogenlunde god behold.

Vendepunktet kom for alvor i 2009, hvor Jes Holtsø var med i tv-programmet Talent og imponerede dommerne med sin sprøde, hæse stemme og mundharmonika.

Pludselig udbryder den ene dommer Hella Joof: "Nej, er det dig?".

For selv om navnet Jes Holtsø måske ikke ringer en klokke, så kender de fleste ham alligevel.

Som barn spillede han nemlig med langt hår og kuglerunde briller rollen som Børge i "Olsen Banden"-filmene og som flyttemand Olsens søn William i "Huset på Christianshavn".

Efter knap ti år i rampelysets skær, gik det dog galt for Jes Holtsø. Allerede som 11-årig var han begyndt at ryge hash, og det blev hurtigt skiftet ud med blandt andet amfetamin, lsd og alkohol.

Flere gange blev Jes Holtsø, der var misbruger som 14-årig, fundet livløs på toiletterne på Hovedbanegården i København, hvor han måtte genoplives. Til sidst fik han hjælp, og i dag er det over 25 år siden, han har rørt nogle af delene. Smøgerne kan han dog ikke undvære.

Siden 2009, hvor han sammen med komponist og producer Morten Wittrock spillede et Bob Dylan-nummer på landsdækkende tv, har duoen udgivet tre plader.

De er nu i gang med et fjerde, som Jes Holtsø håber på at kunne indspille i Austin, Texas. Derfor ønsker den ydmyge sanger sig også udelukkende penge til turen til "Guds eget land" i fødselsdagsgave, skriver han på sin facebookprofil.

Ligesom julen kan det være, at fødselsdagen bliver fejret på Lolland. Idet Jes Holtsøs kæreste gennem det sidste par år er Lise-Lotte Lundsted. Af maribonitter et kendt ansigt i forretningen ”Modehjørnet” i Maribo.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce