cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Copenhagen Records

Underholdning

Kæmpe hit med lokale rødder

Det var egentlig ikke meningen, at musikken skulle deles med andre. Lige nu er Noahs første single dog blevet spillet over 22.000 gange på YouTube.
07. februar 2012 kl. 11:01 Af Marta Gramstrup Rasmussen (mgr@folketidende.dk)

Annonce

Da Lasse Dyrholm fra Nysted og Troels Gustavsen fra Sakskøbing lærte hinanden at kende på Katedralskolen i Nykøbing i 2006, var det ikke musikken, der førte dem sammen. Faktisk skulle der gå to år, før de begyndte at eksperimentere med genren – og det uden at det var meningen, at noget af det skulle forlade det værelse, det blev produceret i.

- Vi startede egentlig bare med at skrive lidt for sjov. Men så var det, vi skrev en sang, som var lidt for god til at holde for os selv, fortæller Lasse Dyrholm.

Derfor lagde de to unge mænd sangen ud på YouTube. Og det gav øjeblikkeligt en positiv respons.
- Folk begyndte at dele den på Facebook, og bare tre dage efter blev vi kontaktet af en tidligere ejer af et pladeselskab, siger Lasse Dyrholm.

Hør Noahs sang - KLIK HER

Sangen ”Alt er forbi”, der vakte flere pladeselskabers interesse, er siden blev omskrevet flere gange, og i sidste uge blev den første single fra duoen, der har valgt at kalde sig Noah.
- Vi er så stolte af den her single. Det er jo ikke bare den, der har skaffet os en pladekontrakt, men også den, der har motiveret os til at skrive de andre 10 sange, vi nu har lavet, lyder det fra Lasse Dyrholm, der understreger, at de skriver, producerer og indspiller alt selv.
- Vi er nok lidt musikkere af den gamle skole, der synes, der er noget mere ægte over at lave tingene selv. Og så er det egentlig lige meget, hvor poppede og klichefyldte sangene er, tilføjer han.

Fra Lolland-Falster har duoen også fået megen støtte, fortæller Lasse Dyrholm, der ser det lidt som en fordel at komme fra et mindre samfund.
- I virkeligheden kan vi takke vores omgangskreds på Lolland-Falster for at have startet det hele. Det var jo dem, der hjalp med at sprede musikken, og det betyder sindssygt meget, siger han.

Og at musikken er blevet taget vel imod – ikke kun af familie, venner og bekendte på Lolland-Falster – viste også duoens placering på Itunes-listen. De første dage efter, den var blevet udgivet, lå den nemlig i top10, og lige nu er den også blevet spillet over 22.000 gange på YouTube.

Hør en akustisk version af sangen - KLIK HER

Samtidig har Troels Gustavsen, der bor i Århus, og Troels Dyrholm, der er bosat på Frederiksberg, rigeligt at se til. I øjeblikket er de nemlig ved at indspille en video til ”Alt er forbi”, ligesom de også er ved at færdigproducere det album, der formentlig kommer til efteråret. Hvad der skal ske derefter, vil tiden vise, understreger Lasse Dyrholm.
- Det er svært at sige, hvad fremtiden skal bringe rent musikalsk – det afhænger jo meget af, hvilken succes vi får. Lige nu glæder vi os bare over at se, hvordan vores sang bliver spredt. Det kan ikke andet end at give os blod på tanden, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce