cookie-og-privatlivspolitik

22

Billeder


Foto: Karina Richmann Lundorff

Underholdning

Nystedforening styrer parkeringen på Roskilde

Den lille forening Nysted Vandsportsklub har for niende år i træk ansvaret for en del af parkeringsarealet på Roskilde Festival.
03. juli 2012 kl. 08:48 Af Marta Gramstrup Rasmussen (mgr@folketidende.dk)

Annonce

En ung pige i orange vest forsøger at dirigere en bil ind det rigtige sted. På den anden side af vejen tager en i tilsvarende mundering imod betaling. For niende år i træk er det Nysted Vandsportsklub, der har ansvaret for, at betalingsparkeringen på vestsiden forløber uden de store problemer.

Med 120 frivillige og en kø af biler, der strækker sig, så langt øjet rækker, er arbejdet på Roskilde Festival også den 12 mand store forenings største arbejde i løbet af året.
- Der er en masse forberedelse forbundet med tjansen, så arbejdet for os starter allerede i februar, når vi åbner for tilmelding, fortæller Christian Lau Sørensen, der står for at koordinere samarbejdet mellem Nysted Vandsportsklub og Roskilde Festival.

En af de frivillige, der i år har valgt at arbejde for foreningen, er 24-årige Sara Rönnquist fra Finland. Hun hørte om arbejdet gennem en ven.
- Det er mit første år på festivalen. Så udover at det er en billigere måde at være på festival på, så er det også en god måde, hvorpå jeg lærer området at kende, siger hun.

Selvom der for Nysted Vandsportsklub ligger en del arbejde i blandt andet at skaffe frivillige, få vagtplaner til at gå op og på festivalen sørge for dem, så har foreningen i sinde at fortsætte arbejdet.
- Vi gør det på den her måde, fordi det er sjovt. Men selvfølgelig også fordi, vi får et beløb for hver frivillig, vi skaffer, siger Christian Lau Sørensen.

Hvor meget, klubben tjener, afhænger af, hvor godt det går for festivalen generelt. Men ifølge Christian Lau Sørensen giver overskuddet uden tvivl klubben nogle muligheder, de ellers ikke ville have.
- Derfor kan jeg kun opfordre andre foreninger til at gøre det samme, siger han.
   
 
Læs en længere reportage om Nysted Vandsportsklub i Folketidende i denne uge.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

AF: JOHN WENNERWALD

Hanelefanten lusker væk 01. september 2019 kl. 20.13

Annonce