cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder

Lycke Olsen fra Nykøbing jager Pokémon.
Foto: Anders Knudsen

Underholdning

Pokémon er socialt samlingspunkt

BILLEDSERIE: Pokémon GO-feberen har ramt Nykøbing, og udover at beskæftige både børn og barnlige sjæle kan den også hjælpe socialt udfordrede unge med at mødes.
20. juli 2016 kl. 20:21 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Pokémonfeberen har ramt det meste af verden, og også Nykøbing. Spillet Pokémon GO, der officielt udkom i Danmark i lørdags, har fået flere unge som gamle med en smartphone til at jagte virtuelle pokémon i bybilledet.

En af dem, der har taget mobilen i hånden og begivet sig ud for at jagte pokémon, er Lycke Olsen.

- I går var jeg ude to-tre timer efter arbejde, og så brugte jeg det meste af søndagen på at jagte Pokémon. Jeg har en søn på seks år, og han synes også, det var vildt sjovt, at man kunne se de her pokémon i virkeligheden, fortæller hun.

På trods af et par nørdede brødre vil hun ikke klassificere sig selv som super-spilnørd.

- Lige nu er jeg rimeligt engageret i Pokémon. Jeg synes, at spillet er megasjovt. Men ellers var det ikke, fordi jeg så serien, da den kørte i 90’erne. Jeg har kun set lidt af den nye serie, Pokémon XY, fordi min søn ser det, fortsætter hun.

Når hun ikke jagter pokémon, arbejder Lycke Olsen som socialpædagog og seksualvejleder i Rønnehuset, der hjælper de såkaldte §85-borgere.

Det er borgere, som har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer, der kræver hjælp. Her kan spillet hjælpe borgere med sociale vanskeligheder.

Det er også det sociale i Pokémon GO som er en stor del af spillet for Lycke Olsen.

- Pokémon samler bare folk på en helt anden måde, fortæller hun og fortsætter.

- I går var jeg nede ved Hollandsgaard, hvor der var nogen, der havde smidt en “lure” i spillet. Den lokker en masse pokémon til. Der stod 20-25 mennesker dernede i aldersgruppen 13-40 år og spillede Pokémon, fortæller Lycke Olsen.

Pokémon GO bruger smartphonens mange sensorer og GPS til gennem telefonens kamera at vise et filter ovenpå den virkelige verden. Gennem appen navigerer man rundt på et almindeligt kort, hvor flere seværdigheder og historiske fikspunkter er plottet ind som pokéstops og træningshaller, hvor man kan kæmpe mod hinanden og få nye pokébolde til at fange de pokémon man møder, mens man går.

For at afholde folk fra at køre den afstand i bil eller på knallert slår triptælleren automatisk fra, hvis man bevæger sig over 15-20 kilometer i timen.

Læs mere om Lycke Olsens jagt på pokémon i dagens udgave af Folketidende, hvor du også kan læse artiklen: Knuthenborg invaderes af Pokémons.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce