Annonce
Underholdning

Toppen at deltage i Toppen af Poppen

Det nye hold Toppen af Poppen blev torsdag præsenteret i Rundetårn Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO

Tre musikere med rødder i den Lollandske muld beskriver deltagelsen i Toppen af Poppen som en kæmpe oplevelse.

I slutningen af august vender programmet Toppen af Poppen tilbage på TV2.

Ikke mindre end tre ud af otte deltagere har lollandsk baggrund.
Konceptet bag udsendelserne er, at otte kunstnere på en uge skal fortælle deres historie og fortolke hinandens musik.

De seks sangere og gruppen Djämes Braun får hver én dag og én udsendelse, hvor de og deres musik er i centrum, og hvor de skal fortælle historierne bag musikken.

Djämes Braun bestående af Lasse Kramhøft kaldet Pilfinger, som stammer fra Bandholm, og Kenno alias Kent Pedersen, fra Errindlev. begge med bopæl i København Den tredje lokale deltager er NOAH med Troels Gustavsen, som er fra Sakskøbing. Han bor nu med sin lille familie i Ry.

For alle tre har oplevelsen med forarbejdet og optagelserne til tv-programmerne været en stor oplevelse.

- Vi har fået muligheden for at fordybe os i andre kunsternes katalog, som måske er musik, vi ellers aldrig ville have lyttet til, hvis ikke vi deltog i Toppen af Poppen, siger Lasse Kramhøft.

Forinden optagelserne på Samsø i en uge først på foråret havde deltagerne godt en måned til at forberede sig. Her blev der lyttet til de øvrige deltagers musik og udarbejdet nye udgaver af kendte sange.

- I Djämes Braun synger vi på dansk, og vi har både oversat andres musik til udsendelserne, men også skrevet en ny dansk tekst til en af de andres engelske sange, fortæller Lasse Kramhøft.

Målet for Djämes Brauns deltagelse i den populære tv-serie har været at komme ud til et bredere publikum og ikke mindst at vise personerne, Lasse og Kent, bag duoen.

- Vi lagde paraderne fra os og viste vores ærlige personligheder under optagelserne, og hele ugen på Samsø var en stor rejse, som blev meget mere oplevelsesrig end forventet, siger Lasse Kramløft.

- Det blev en meget større og meget mere positiv og faglig udfordring, end jeg havde forventet. Det er den sidste brik i min karriere. Hvor vi tidligere har skabt fokus på vores musik, bliver der nu også sat fokus på vores personligheder. Ud over vores musikalske liv har vi jo også familier, rudekuverter og madpakker, der skal smøres.

- Det var en kæmpe oplevelse at lære så store musikalske ikoner som Peter A.G. og Hanne Boel at kende. Det er klart, med så forskellig en gruppe af musikere tænker man forud, om det kan lade sig gøre at svinge sammen. Men der var ingen grund til bekymring. Vi svingede sammen alle sammen fra første minut, og vi fungerede som en stor, lykkelig familie i den uge optagelserne stod på, supplerer Kenno – Kent Pedersen.

Hanne Boel og Peter A.G. fortolkede Djämes Brauns ”Inficeret” og ”Fugle”. Resultatet kan høres, når serien kører over skærmen om en måneds tid. Både Lasse Kramløft og Kent Pedersen bor nu i København.

NOAHs Troels Gustavsen kalder ugen underoptagelserne for en fed oplevelse.

- Det var fantastisk at være sammen med de øvrige deltagere, og jeg var berørt og stolt, da det blev min tur til at side for bordenden og høre Peter A.G. og Hanne Boel tolke mine sange. Foruden et stort arbejde med at arbejde med de øvrige deltageres musik og lave versioner til udsendelserne glæder Troels Gustavsen sig over at have nye venskaber, nye værktøjer og inspiration til musikalsk produktion med hjem i rygsækken.

- Og nogle rigtig gode røverhistorier og masser af gode råd fra veteranen i gruppen, Peter A.G. Der var ren lejrskolestemning, og alle heppede på alle, fortæller Troels Gustavsen, som er klar med en ny plade til efteråret.

De øvrige deltagere i årets Toppen af Poppen er Fallulah, Ida Corr, Peter A.G. Nielsen, Hanne Boel og Lau Højen fra Carpark North.

Djämes Braun Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO
Troels Gustavsen - NOAH Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO

Dancehall-duoen Djämes Braun, der består af de to barndomsvenner Kenno og Pilfinger, med de borgerlige navne Kent Pedersen og Lasse Kramhøft, blev for alvor kendt, da de vandt talentkonkurrencen Karrierekanonen i 2012. Siden da har de leveret hits som 'Kom Og Giv Mig Alle Dine Penge', 'Inficeret', 'Fugle' og mange flere.

Pilfinger har i mange år fungeret som musikproducer og produceret for danske artister som Marc Johnson, Bikstok Røgsystem, Niarn, L.O.C, Nabiha, Raske Penge, Pharfar, med flere og fik i 2009 sit internationale gennembrud med American Idol-vinderen Jordin Sparks, som han producerede sangen 'SOS/Let The Music Play' for sammen med Cutfather.
Djämes Braun har udgivet to EP'er, 'Djämes Braun' og 'Farlig Tiger', samt albummet 'Modgift' fra marts 2015. Duoen har desuden medvirket på storhittene 'Nede Med Koldskål' og 'Dumt på dig (part 2)'.

Sanger Troels Gustavsen fra Sakskøbing er manden bag NOAH, der oprindeligt bestod af ham og Lasse Dyrholm fra Nysted.
Allerede i 2007 udgav Troels et anmelderrost soloalbum, 'Soon'. Det var dog først med NOAH, at Troels og Lasse fik deres store gennembrud. I 2012 udsendte NOAH deres første single, 'Alt Er Forbi', der blev efterfulgt af 'Over Byen'. Begge numre blev massive streaming- og radiohits, og de to dobbeltplatin-singler førte til det guldsælgende debutalbum, 'NOAH' fra 2013.
Der er ingen tvivl om, at musikken har ramt lige ned i en popularitetsåre hos den danske befolkning. I sommeren 2015 gik 'Før Vi Falder' ind som nummer ét på Airplay Charten, og i år har NOAH markeret sig i dansk radio med 'På Vej Hjem', som er et af de mest spillede danske hits i 2016.

Kilde: TV2

  • Nyt hold 'Toppen af Poppen' præsenteres
    Det nye hold Toppen af Poppen blev torsdag præsenteret i Rundetårn Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO
  • Nyt hold 'Toppen af Poppen' præsenteres
    Djämes Braun Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO
  • Troels Gustavsen - NOAH Foto: TIDSVILDE STINE/POLFOTO
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op