cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Valg

Frit Lolland pudser advokat på Ruth

Ruth Evensen påpeger selv, at det er rimelig uforskyldt, at hendes politiske liste nu er endt i en navnestrid.
24. oktober 2013 kl. 18:20 Af Marianne Knudsen (mk@folketidende.dk)

Annonce

Hjemstavnsforeningen Frit Lolland vil nu gennem en advokat henvende sig til Ruth Evensen fra Faderhuset, der stiller op til kommunalvalget på en ny liste, hun kalder Frit Lolland.

- Vi stiftede Foreningen til Lollands Løsrivelse fra Danmark i 1977, men havde allerede samme år mærkater, hvor der stod Frit Lolland på, fortæller Claus Hylstofte Blomsterborg fra hjemstavnsforeningen.

- Siden 1988 eller 1989 har vi konsekvent brug navnet Frit Lolland., og i i hvert fald to år har vi haft en Facebook-side for Frit Lolland, tilføjer han.

- Navnet Frit Lolland har altså været brugt af os i mere end 30 år, og vi vil ikke have vores hjemstavnsforening forvekslet med noget politisk. Det er to forskellige ting, men nu kan nogle tage fejl

- Derfor vil vi nu tage fat i sagen gennem en advokat fra vores gruppe, siger Claus Hylstofte Blomsterberg, der også forestiller sig at advokaten skal henvende sig til Lolland Kommune, der har accepteret listenavnet til valget - eller Indenrigsministeriet.

Annonce

På Facebook har Frit Lolland 98 tilknyttet.

- Frit Lolland er vores, gamle hævdvundne navn, og det er drøn-irriterende, at vi lige pludselig nu skal forveksles med noget politisk, siger Claus Hylstofte Blomsterberg.

Til avisen siger Ruth Evensen, at det kan hun da godt forstå, men at listen har googlet og søgt på internettet under navnet Frit Lolland, for at undersøge, om der allerede fandtes noget under dette navn.

- Det gjorde der ikke, og desuden var domænet fritlolland.dk ledigt, så det har vi købt, oplyser hun.

- Men vi har altså ikke kigget på Facebook, og når vi nu gør det, kan vi heller ikke umiddelbart finde noget under Frit Lolland, tilføjer Ruth Evensen.

Annonce

- Der var deadline tirsdag for at indlevere lister til kommunalvalget, så jeg tror ikke, at vi kan skifte navn, og Lolland Kommune har også taget imod det.

- Men det er da også ærgerligt for os, men på den anden side vil vi gerne hedde Frit Lolland, for det er det, vi står for, tilføjer Ruth Evensen.

- Alt i alt synes jeg, at vi er rimelig uforskyldte i denne navnestrid, og vores ønske var ikke at genere nogen, tilføjer Ruth Evensen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE