cookie-og-privatlivspolitik
Spidskandidat Bente Lerche-Thomsen (Ø) mener, at det er på tide, at der vælges en borgmester fra venstrefløjen i Guldborgsund Kommune.

2

Billeder

Spidskandidat Bente Lerche-Thomsen (Ø) mener, at det er på tide, at der vælges en borgmester fra venstrefløjen i Guldborgsund Kommune.
Foto: Anders Knudsen

Valg

- Enhedslisten er kommet for at blive

Ø har ifølge lokale kandidater vist sig som et voksent parti og er klar til samarbejde og genvalg til byrådet.
01. maj 2021 kl. 06:02 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Der er ost, blomster og Enhedslisten blandt de tilbud, man kan vælge mellem ved Torvehandlen onsdage og lørdage i Nykøbing.

Og sidstnævnte tager møderne med borgerne, som sker blandt andet ved disse handelsdage, seriøst, forstår man på Christian Tastrup, der er blandt listens lokale kandidater ved byrådsvalget i november.

- Vi taler med dem, for eksempel om at de er bange for at miste deres job. Vi er det parti, der er borgernes talerør, så lader vi de andre pampere køre deres show, siger han, der sammen med listens spidskandidat i Guldborgsund Kommune og for nuværende eneste byrådsmedlem, Bente Lerche-Thomsen, møder Folketidende i Ø's røde campingvogn.

Ligesom den er særdeles iøjnefaldende på avisens parkeringsplads, og, når coronaen tillader det, ved Torvehandlen, så har listen ifølge den selv også gjort sig bemærket i de snart otte år, den har været repræsenteret i det lokale byråd.

Derfor tror Christian Tastrup også på fremgang ved valget.

Annonce

- Den effekt, at Enhedslisten har vist sig som et voksent parti, også på Christiansborg, hvor vi viser, at vi kan indgå i samarbejde, det gør, at folk kan se, at de kan stole på os, siger han og fortsætter:

- Bente er kommet ind i samarbejdsrelationer, hvor der måske tidligere blev rystet på hovedet, men nu kan folk se, at de godt kan få gennemført noget med os.

Derfor har han hørt fra flere socialdemokrater, at det faktisk er Enhedslistens politik, de er mest enige i. Og det er også til venstre for midten, listen ønsker, at den næste borgmester skal komme fra - hvis det da ikke kan blive dens egen spidskandidat.

- Vi har en borgerlig borgmester nu (Guldborgsundlistens John Brædder, red.), og vi synes, at vi trænger til en fra venstrefløjen, den borgmesterkandidat, hvis parti bliver størst, for vi må stå lidt sammen, siger Bente Lerche-Thomsen, og Christian Tastrup supplerer:

- Vi vil meget gerne lave samarbejde med SF og S om alt det, vi kan komme til. En borgmester til venstre for midten ville være en dejlig fornyelse, for der begynder at være nogle bykongetendenser. Det kan være fint i en periode, men kan også gå over stregen.

Annonce

På vej med kandidatlisten

For at sikre et godt valg er Enhedslisten, som de øvrige partier og listen, for tiden i gang med at sammensætte sit kandidathold.

Ved en generalforsamling for nylig kom de første navne på, og ved et kommende medlemsmøde, der får status af generalforsamling, fyldes listen op.

Bente Lerche-Thomsen stiller op til en tredje byrådsperiode, mens Christian Tastrup, der tidligere har været tæt på valg, er nummer to på listen.

Derudover består listen for nu af Frederik Lerche-Thomsen (3), der er lærer og fra Nykøbing, Eva Kobberrød (4), billedkunstner fra Nykøbing, Ole Kaup, bestyrelsesmedlem i 3F og opstiller/operatør, Gedser, Svend Aaquist (6), dirigent og komponist, Bruserup Strand, og endelig Anne Lund (7), translatør, Sakskøbing.

Christian Tastrup mener imidlertid ikke, at det er vigtigt at fylde listen op, men at valgte kandidater går ind og laver et stykke arbejde.

Annonce

- Nu hænger vi fast med kløerne, og I kan lige så godt vænne jer til Enhedslisten i Guldborgsund Kommune, for vi er kommet for at blive, tilføjer han med et grin.

Læs også artiklen: "Velfærden er suverænt det vigtigste valgtema for Ø"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 30/3-2021
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE