cookie-og-privatlivspolitik
Tre hold brugte tirsdag aften to timer på at fjerne de fleste af Camillo Krogs valgplakater. Resten tages ned, inden ugen er omme, lover han. Han ser gerne, at der laves strengere regler for plakaterne, måske et loft over antallet, ved næste valg.

2

Billeder

Tre hold brugte tirsdag aften to timer på at fjerne de fleste af Camillo Krogs valgplakater. Resten tages ned, inden ugen er omme, lover han. Han ser gerne, at der laves strengere regler for plakaterne, måske et loft over antallet, ved næste valg.
Foto: Privat

Valg

- Folk er skide trætte af at se på valgplakater

Byrådskandidat fjernede de fleste af sine valgplakater på valgaftenen.
18. november 2021 kl. 17:45 Af Niki Treumer Mogensen

GULDBORGSUND Kort før valgstederne lukkede, og valgcafeen på rådhuset åbnede klokken 20 tirsdag, begyndte Guldborgsundlistens Camillo Krog og en flok frivillige at tage valgplakater ned.

Cirka 350 af hans 550 plakater kom ned, før han tog på rådhuset, og det var der flere årsager til.

- Borgerne er skide trætte af at se på valgplakater, så der er ingen grund til, at de hænger der længere end højst nødvendigt. Mange har talt om det under valgkampen, og jeg turde ikke lade være med at sætte dem op, men så kom de hurtigt ned, fortæller han, der også gjorde det for trafiksikkerheden:

- Jeg har hørt om en borger, der knap kunne se, når han skulle køre ud af sin indkørsel, fordi der var en masse lavthængende valgplakater (fra andre kandidater, red.), og det er også, så skolebørn ikke kører ind i dem, når de hænger lavt eller ligger rundt omkring.

Tre hold fjernede plakater, og arbejdet gik let. Kandidaten har et kort, hvor han har indtegnet placering af alle sine plakater.

Annonce

Resten fjernes senere på ugen. De er klar til genbrug, hvis han stiller op igen. Da plakaterne hang højt, var kun få beskadiget eller for eksempel tegnet på, hvilket han ellers havde givet vælgerne fripas til, hvis de så lavthængende plakater med ham. Også for fire år siden begyndte han på valgaftenen.

- Det ville være nederen at komme på rådhuset, finde ud af, at man ikke er kommet ind, og så skulle ud i regnvejr og blæsevejr og hente dem. Nu er jeg så kommet ind, men det er stadig federe at skulle op i dag (onsdag, red.) og hente 150 plakater i stedet for 550, siger han og opfordrer andre kandidater til også at være hurtigere ude:

- Måske ikke på valgaftenen, det er, fordi jeg er ekstrem. Men for mig handler det om, at når valget er overstået, kan jeg ikke rigtig gøre mere, jeg skal ikke være borgmester, skal ikke forhandle noget, så kunne jeg lige så godt tage dem ned i stedet for at tage derud og sidde, siger han om valgcafeen.

Valgplakater skal ifølge Indenrigs- og Boligministeriet være taget ned senest ved midnat mellem onsdag og torsdag i næste uge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE