cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er glad og tilfreds med den kommunale administration. Jonas Sylvester Kaspersen (L) efterlyste klare strategier for arbejdsgangene.

3

Billeder

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er glad og tilfreds med den kommunale administration. Jonas Sylvester Kaspersen (L) efterlyste klare strategier for arbejdsgangene.
Foto: Anders Knudsen

Valg

- Hunden skal logre med halen

Folketidende holdt debat om Lolland Kommunes administration.
21. oktober 2021 kl. 13:20 Af Birgitta Andersen

LOLLAND Kommunens administration er ofte under beskydning på Facebook. Nogle mener, der er for mange ledere ansat, og andre mener, at administrationen har fået for meget magt.

Nu er diskussionen om administrationen også blevet et tema i valgkampen. Lokallisten Lolland ønsker at skifte kommunaldirektør Thomas Knudsen ud, mens andre partier vil se det administrative lag efter i sømmene.

Ved Folketidendes folkemødedebat om emnet havde Lokallisten Lolland sendt Jonas Sylvester Kaspersen, der stiller op for listen til kommunalvalget i november. Han meldte dog pas på listens mest kontroversielle udmelding i valgkampen.

- Nu arbejder jeg selv i administrationen i Lolland Kommune, så jeg svarer ikke på spørgsmål, der omhandler kommunaldirektøren. Han er min øverste chef, så det ville ikke se godt ud. Men jeg synes, der er en spændende diskussion i, hvad det egentlig er at være politiker, og hvad det er at være administration, sagde han.

De Radikales spidskandidat på Lolland, Kristian Stokholm, er slet ikke tilfreds med den måde, kommunen styres på.

Annonce

- Afstanden er blevet alt for stor. Jeg oplevede det selv i skolebestyrelsen. Der er en pyramide af forskellig ansvar, og det er svært at gennemskue, hvem der har ansvar for hvad. Da vi satte vores børn i privatskole i stedet for, var kommunikationsvejene pludselig meget hurtigere, sagde Stokholm, der også kritiserede nedskaleringen af byrådet til 25.

Tine Vinther Clausen (V) mener, ansvaret ligger hos politikerne selv.

- Det er ikke administrationen, der fylder for meget ... det er os politikere, der fylder for lidt. Det er spørgsmålet om at tage magten tilbage til det politiske niveau. Vi har nok som byråd tænkt, at "Det er da meget godt. Det her er der nogen, der tager sig af". Men jeg kan godt lide, at hunden logrer med halen ... og det ikke er halen, der logrer med hunden.

- Vi skal sætte retningen og være med i de innovative processer, fortsatte hun.

- Holger, logrer halen med hunden? spurgte ordstyrer David Arnholm fra Folketidende borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Annonce

- Nej, bestemt ikke! De har lige nøjagtig den indflydelse, politikerne giver dem. Hvis man vil have 48 forskellige forslag til en løsning på et problem, kan man bare bede om det. Tine er selv udvalgsformand, så det kan hun da bare gøre, svarede han.

- Vi har papir på, at vi har landets billigste og mest effektive administration. Det her er dygtige, hårdtarbejdende mennesker. Og jeg synes, at det at gå til valg på at få fyret en kommunaldirektør er noget af det mest tåbelige, jeg længe har hørt, konkluderede borgmesteren.

Ifølge de øvrige debattører skal Thomas Knudsen da heller ikke begynde at frygte for en fyreseddel. Lokallisten fik ikke den store opbakning til det ønske.

Anne Raft fra Nye Borgerlige roste kommunens administration for dens effektivitet.

- Men det er jo ikke administrationen, der skal styre. De skal sørge for, at der er flere forskellige vinkler på sagen, og ikke blot komme med de løsninger, de synes er smarte. De har leveret færdige løsninger til politikerne, og derfor kommer der en kritik, sagde hun.

Annonce

- Når man taler om administration ude på de enkelte institutioner i ældreplejen, kunne vi godt tænke os at få den minimeret. For hver 10 medarbejdere har vi en leder. Det er for meget, sagde hun.

- Hver leder i ældreplejen har 45 medarbejdere, de skal styre. Vi balancerer på en knivsæg her. Det kan ikke gøres anderledes. Og vi har selv valgt, at alle skoler skal være selvstændige enheder med egen ledelse. Det kræver mange ledere, sådan er det, svarede borgmesteren.

- Jeg tror, det vil være gavnligt med klarere rammer for, hvad administrationen skal lave. Det vil gøre det nemmere for administrationen at udføre de mål, der bliver sat. Det, der sker nu, svarer til at gå ind på en fodboldbane uden at have en taktik, sagde Jonas Sylvester Kaspersen (L).

- Jeg håber da, at Jonas ved, hvad han skal lave som ansat i administrationen. Der skulle gerne være klare linjer for det, sagde Holger Schou Rasmussen.

Se hele debatten om den kommunale administration i videoen herunder.

AnnonceKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE